Pla obert de diverses persones fent esport a les cintes de córrer del gimnàs DIR Diagonal de Barcelona

La Generalitat rescata els gimnasos DIR amb un crèdit de 2,6 milions d'euros

El grup haurà de tornar els diners en cinc anys i, fins ara, ha rebut 1,46 milions

La Generalitat ha rescatat la cadena de gimnasos DIR amb un crèdit de 2,6 milions d'euros, ajudant d'aquesta manera l'empresa a desplegar un pla de viabilitat per resoldre la complicada situació econòmica, agreujada en els darrers mesos pels problemes derivats de la crisi causada per la Covid-19. Segons ha avançat el diari 'Ara' i ha confirmat l'ACN, el Govern va atorgar el crèdit el passat 23 de desembre.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El crèdit, que la firma esportiva haurà de retornar en cinc anys i del qual fins ara ha utilitzat 1,46 milions, es va concedir a través de l'empresa pública Avançsa. Sobre l'operació, el Govern ha subratllat que hi ha garanties mobiliàries i immobiliàries i que, arribat el cas, el retorn també es podria fer amb accions o participacions de la societat.

Venciment d'un milió d'euros el pròxim mes de juny

Segons ha explicat el diari 'Ara', la cadena de gimnasos ha d'afrontar el pròxim mes de juny el venciment d'una emissió de bons per valor d'un milió d'euros entre inversos particulars, molts d'ells clients de DIR. En principi, el pagament d'aquest deute s'havia d'haver fet l'any 2019, però un acord amb els inversors va allargar el termini fins a aquest 2021. Segons el portal '2Playbook', l'empresa demanarà un nou ajornament als creditors.

DIR, que durant el 2019 va facturar 50,5 milions d'euros i va obtenir uns beneficis de 700.000 euros, no ha volgut fer cap valoració, tot i ser preguntats pel citat mitjà. La cadena de gimnasos encara no ha fet públics els resultats econòmics de 2020, alhora que tampoc ha volgut confirmar quants treballadors té actualment el grup.

Nou milions d'euros per a la reactivació industrial

Els 2,6 MEUR que ha rebut la cadena de gimnasos DIR formen part de la Línia de reactivació industrial post Covid-19 aprovada per l'executiu català el 3 de novembre del 2020. Es tracta d'una línia dotada amb nou milions que amplia el programa de préstecs participatius per a empreses catalanes que necessiten desenvolupar un pla de viabilitat. Segons indica el Govern, aquests programes van destinats a empreses amb l'estructura financera debilitada per la pandèmia fins a extrems que comprometen la viabilitat dels projectes empresarials.

Els crèdits «no són a fons perdut» i tenen la missió d'ajudar a superar la situació de manca de liquiditat d'aquestes firmes i de consolidar-ne la posició financera, de tal manera que puguin «mantenir l'activitat i salvaguardar els llocs de treball».