Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un globus sobrevolant la Conca de Tremp

El Geoparc Orígens estrena vols en globus per gaudir des de l'aire de la Conca de Tremp

La nova ruta en globus pel geoparc que sobrevola la Conca de Tremp s'afegeix a l'oferta que ja va posar en marxa l'empresa Kon-Tiki

Imatge d'un globus sobrevolant la Conca de Tremp
Imatge d'un globus sobrevolant la Conca de Tremp | LleidaDiari.cat

Una desena de persones han estrenat aquest diumenge la nova ruta de vols en globus aerostàtic  que permeten als visitants gaudir amb unes vistes privilegiades del Geoparc Mundial de la Unesco Conca de Tremp-Montsec, que recentment ha adoptat el nom de Geoparc Orígens.

En concret, aquest nou servei sobrevola la Conca de Tremp i part de la Conca Dellà i  se suma a les dues rutes que també va posar en marxa l'empresa Globus Kon-Tiki a la zona del Montsec i Mont-rebei, i a la de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa, també en l'àmbit del geoparc. Durant aproximadament una hora i quart, els usuaris han tingut l'oportunitat d'observar des de més de 1.000 metres d'altitud el patrimoni geològic de l'entorn, que acull les restes fòssils dels darrers dinosaures d'Europa.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

El pilot del globus observa el paisatge de la Conca de Tremp
El pilot del globus observa el paisatge de la Conca de Tremp | LleidaDiari.cat

S'afegeix a l'oferta que ja va posar en marxa l'empresa Kon-Tiki 

La nova ruta en globus pel geoparc que sobrevola la Conca de Tremp s'afegeix a l'oferta que ja va posar en marxa l'empresa Kon-Tiki i que ja  ofereix la possibilitat de gaudir des de l'aire de l'entorn del Montsec i Montrebei, i de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa, segons ha explicat el coordinador del Geoparc Orígens, Guillem Puras, qui s'ha encarregat d'anar donant explicacions als passatgers durant el viatge.

En concret, han estat deu persones repartides en dos globus les que han estrenat la nova ruta que recorre des de l'aire part del geoparc, en aquest cas la Conca de Tremp i una part de la Conca Dellà, des d'una alçada que, en alguns moments, assoleix els 2.000 metres. El viatge, que es complementa amb un esmorzar, una copa de cava i el lliurament d'un passaport de vol, té uns cost de 160 euros, la meitat en el cas dels menors de deu anys.

Pla obert d'un globus sobrevolant la Conca de Tremp
Pla obert d'un globus sobrevolant la Conca de Tremp | LleidaDiari.cat

Gaudir des de les altures del patrimoni geològic de la Conca de Tremp

Els passatgers han sortit des de Tremp i, a banda de la capital del Pallars Jussà,  han sobrevolat poblacions com ara Suterranya, Fontsagrada, Gavet de la Conca, Figuerola d'Orcau, Conques, Isona, Sant Romà d'Abella i Abella de la Conca, entre altres. Però sobretot, han pogut gaudir des de les altures del patrimoni geològic de la Conca de Tremp.

És una àrea amb un gran valor geològic i natural, que permet explicar com es van formar serralades com la dels Pirineus. En aquest sentit, Puras ha destacat que s'hi troben altres elements que ajuden a explicar l'evolució de la vida com ara les restes fòssils dels últims dinosaures que van viure a Europa: petjades, ossos fossilitzats i ous que daten de fa aproximadament uns 66 milions d'anys.

Què és un geoparc?

Un geoparc és un espai unificat amb un patrimoni geològic d'importància internacional, on s'implementen estratègies de promoció i desenvolupament sostenible innovadores, inclusives, integrades i respectuoses amb la identitat del territori. La Xarxa Global de Geoparcs de la Unesco comprèn 140 localitzacions en 38 països d'arreu del món. D'aquestes, 73 formen part de la Xarxa de Geoparcs Europeus i es reparteixen en 24 països, dels quals dos es troben en territori català, el de la Catalunya Central i el recentment reconegut de la Conca de Tremp-Montsec.

El geoparc lleidatà el formen dinou municipis de quatre comarques (el Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell) que, conjuntament, superen els 2.000 quilòmetres quadrats. L'òrgan de gestió del projecte Geoparc Orígens-Pirineus Catalans és una associació sense ànim de lucre, formada per diferents ajuntaments de les quatre comarques.  També en són membres els consells comarcals del Pallars Jussà i de la Noguera.

Suport de diverses entitats

L'associació compta amb el suport d'altres entitats, com l'Institut per al Desenvolupament i Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat; el Comitè Espanyol de Geoparcs; la Diputació de Lleida; l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont; la Universitat de Lleida (UdL); la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); la Universitat de Barcelona (UB), i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El geoparc disposa de tres seus, totes situades a Tremp.  La seu científica al Centre de Suport Territorial Pirineus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC); la seu administrativa, ubicada a l'Ajuntament de Tremp, i el Centre de Visitants, l'Epicentre, com a punt d'informació turística i espai de benvinguda als visitants.

 

També et poden interessar...