Dues imatges de la Marta, la jove terrassenca que lluita per salvar els seus ulls

La germana de Marta confessa que el tractament de la jove superarà els 75.000 euros

La campanya de donacions 'Salvem els meus ulls' ha aconseguit una gran repercussió

El tractament  de Marta, una jove de Terrassa  de 24 anys resident a Seattle (Estats Units), costarà més de 75.000 euros. Ho ha explicat la seva germana, Natalia, a través de les xarxes socials. La noia s'ha de sotmetre a una operació  de la vista  després de patir un accident  mentre elaborava cosmètica natural que va provocar-li cremades severes a la cara i als ulls, afectant especialment a les còrnies. Des de llavors, resta ingressada a l'Harborview Medical Center de la ciutat més poblada de l'estat de Washington, a la costa oest del país, on el 13 de juny es va sotmetre a una primera operació.

La mare de la Marta, Anna Góngora, va engegar una  campanya de donacions per recaptar diners que ha aconseguit molta repercussió. Natalia ha donat les gràcies davant la implicació de la gent i ha anunciat que la seva germana es troba bé i contenta amb els avenços. Segons explica, el seu ull esquerre s'està recuperant de pressa, però en general la pressió en els dos ulls és correcta. A més, indica que ben aviat podria passar la primera nit fora de l'hospital.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Después de la increíble implicación de la gente y de asimilar el día de ayer, queríamos volver a dar las gracias, mandar un abrazo y actualizaros a todos. Lo más importante: Marta está bien y contenta de los avances. Su ojo izquierdo se está recuperando más rápido, pero en general la presión en ambos es correcta. Así que aunque sigue ingresada, podría pasar la primera noche fuera del hospital pronto. Respecto al tema económico, hemos recibido preguntas de por qué no hemos parado la campaña una vez alcanzado el objetivo. La razón es que pusimos 75,000€ siendo conscientes que probablemente iba a tener un coste superior, pero quisimos ser cautos. No disponemos aún de un precio orientativo del proceso completo, lo único que sabemos es que a Marta la han intervenido ya 4 veces y ha pasado 9 noches en el hospital. Quedan muchas curas, medicamentos, y más intervenciones sin contar el posible transplante de córnea. La primera factura se emite al paso del primer mes, y eso, junto a los conocimientos de asesores nos permitirá tener más información. Seremos transparentes y compartiremos con vosotros cada gasto. Si con el dinero recolectado se cubrieran los gastos completos de Marta, estamos empezando a pensar en alternativas para hacerlo llegar a obras sociales que traten temas parecidos. Podéis seguir el progreso de Marta en el instagram de su hermana @nataliabustos Marta también irá colgando cosas en el suyo, con ayuda de su pareja, pero menos a menudo. Un abrazo de corazón ❤️ (English version on the first comment)

Una publicación compartida de Natalia Bustos (@nataliabustos) el

La mala notícia és respecte al tema econòmic. Natalia assenyala que la campanya de donacions no s'ha aturat tot i tenir un objectiu de 75.000 euros. El motiu és que són conscients que probablement l'operació tindrà un cost superior. En aquest sentit, ha indicat que no disposen encara del preu orientatiu del procés complet, l'únic que saben és que Marta ha estat intervinguda quatre vegades i ha passat nou nits a l'hospital. A més, queden moltes cures, medicaments i més intervencions sense comptar el possible trasplantament de còrnies.

Per una altra banda, ha indicat que pròximament tindran un preu orientatiu amb l'ajuda d'uns assessors i que si amb els diners recollits es cobreixen les despeses, els diners que sobrin es destinaran a obres socials. 

Campanya 'Salvem els meus ulls'

Per tal de fer front a les despeses mèdiques, l'Anna Góngora, mare de la Marta, va iniciar la campanya 'Salvem els meus ulls', a la pàgina GoFundMe, per recaptar els 75.000 euros necessaris per a pagar la factura mèdica. La petició d'ajuda s'acompanya d'un vídeo, on la Marta explica la seva situació i com se sent.

En aquest sentit, en la gravació, de poc més de set minuts, la Marta es mostra «optimista i animada». La jove terrassenca assegura que «els metges em donen moltes esperances, tot i que les cremades severes. Alguns diuen que puc recuperar certa visió, mentre que altres em comenten que sóc jove i que confiï en els avenços mèdics i tecnològics».

La Marta afirma que «vull tornar a viure, encara que sigui amb una visió pobre». Tot i això, confia en «poder tornar a veure el mar a Torredembarra, llegir un llibre o cuinar paelles». Ara com ara, més de 800 persones han col·laborat ja en la campanya, que suma una recaptació superior als 22.000 euros.