Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Xerrada sobre la gestió turística de Montblanc a la Universitat de Girona.

La gestió turística de Montblanc, protagonista a la Universitat de Girona

Es van fer xerrades als alumnes del Grau de Turisme, on es van explicar les accions que s’han fet a la capital de la Conca de Barberà des de l’any 2000

Xerrada sobre la gestió turística de Montblanc a la Universitat de Girona.
Xerrada sobre la gestió turística de Montblanc a la Universitat de Girona. | Cedida

 

El passat dimarts 5 de març la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona va acollir dues xerrades sobre la gestió turística a Montblanc.

Els alumnes de l'assignatura Polítiques de Promoció i Informació de les Destinacions, del professor Jordi Casassayas, van conèixer de primera mà les tasques habituals d'una oficina de turisme i com s'apliquen en el dia a dia de Montblanc.

El cap de l'Àrea de Turisme de Montblanc va explicar als alumnes algunes de les accions que s'han fet a la capital de la Conca de Barberà des de l'any 2000 i que responen als cinc principals serveis que s'ofereixen a una destinació per part de les oficines de turisme: posada en marxa, posicionament, dinamització, creació de producte i planificació.

Els futurs professionals, en la majoria dels casos, van descobrir aspectes bàsics del funcionament de l'oficina de turisme de Montblanc  i dels atractius del municipi, com per exemple la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Terrània, Clickània, Brickània, #Safrània365 i les visites guiades.

La xerrada s'emmarca en una pràctica habitual de l'Àrea de Turisme de Montblanc que sovint és convidada a participar en xerrades a estudiants o a professionals i que també acull visites de grups acadèmics.

Montblanc estrena mapa turístic

D'altra banda, Montblanc ha estrenat fa uns dies un nou mapa d'informació del municipi pensat per a les demandes més freqüents dels turistes. Té una mida més petita i està molt més explicat al detall que en anteriors edicions del plànol. 

S'han fet 35.000 unitats del nou plànol, en funció de la demanda habitual:  català (15.000), castellà (5.000), francès (10.000) i anglès (5.000). Abans en un sol full hi havia informació en quatre idiomes, la qual cosa dificultava que hi haguessin molts detalls.