Primer pla de Cristina Ortiz, més coneguda com la Veneno

Gir radical en el cas de La Veneno: el testimoni que podria aclarir-ho tot

El cas de 'La Veneno' podria reobrir-se gairebé 10 anys després de la seva mort

La sèrie de 'La Veneno', dirigida per Javier Calvo i Javier Ambrossi, ha tornat a revifar la polèmica sobre la veritable causa de la mort de Cristina Ortiz Rodríguez. Tot i que l'autòpsia del cos ha dictaminat que la causa de la seva mort, el passat 9 de novembre del 2016, es va deure a un cop al cap per una caiguda, la família mai s'ho ha acabat de creure. 

La mort de Cristina Ortiz, motiu de debat

La família Ortiz Rodríguez ha lluitat per demostrar que la mort de 'Joselito', tal com l'anomena la seva família, no va ser un accident, sinó que va ser un assassinat. Amb motiu del desè aniversari de 'La Veneno', 'Equipo de Investigación' de 'La Sexta' ha elaborat un reportatge per aprofundir en les principals incògnites de la seva mort.

El programa ha afirmat que el cas de 'La Veneno' podria reobrir-se, ja que les proves de la Policia Nacional podrien haver estat alterades. Segons ha informat Glòria Serra, un policia de Tetuan, el districte on va residir l'artista en els últims anys de la seva vida, ha declarat que les proves publicades sobre el cas podrien haver estat alterades amb l'objectiu d'ocultar el motiu de la mort de Cristina.

«Els serveis policials, tot i no haver estat informats pel descobridor, ni per la família, ni per l'hospital -la qual cosa considerem negligència-, van donar ordre immediata de custodiar el domicili de la víctima, el qual estava obert i amb molta sang. L'inici de la cadena de custòdia havia estat clarament vulnerat», ha sentenciat el testimoni en el reportatge.

El policia també ha revelat que just un dia abans de la seva mort, el 8 de novembre, l'artista havia trucat a comissaria per demanar ajuda perquè creia que la seva parella «volia matar-la». Gràcies a aquest testimoni, que fins al moment no havia volgut donar la cara, és possible que el cas torni a reobrir-se per intentar aclarir les causes de la seva mort.

Se sospita de la seva parella

Óscar Tarruella, criminòleg i exmosso d'esquadra també ha volgut parlar per a la revista 'El Español' per opinar sobre la mort de 'La Veneno': «Veig moltes negligències i vull pensar que són involuntàries... El que necessitem és que es reobri el cas i veure si es va cometre algun error, que es podria comprendre», ha confessat. 

«No es pot posar en dubte que hi havia violència de gènere. Això està demostrat. A més de testimonis, hi ha proves en les lesions. Nosaltres posem en dubte l'informe del forense perquè es contradiu amb les lesions que presenten la responsable de l'UCI i la Policia Científica. El forense no ha fet bé la seva feina. Nosaltres disposem de les fotos que va fer la família. Ells no creuen que fos un accident, creuen en l'agressió. Gràcies a aquestes fotos hem pogut fer una reconstrucció», ha defensat el criminòleg. 

Cristina no tenia molt bona relació amb la seva parella, Alin Bogdan Calin. De fet, una veïna de la parella ha parlat sobre el que havia escoltat, i viscut, el dia de la seva mort. «Vaig sentir un soroll fortíssim a la part de la banyera. Ella i la seva parella es barallaven habitualment, però aquest soroll va ser diferent. Això va ser a les quatre de la tarda i el seu noi va trucar a emergències a les onze de la nit. A mi em va dir que havia patit un accident», ha manifestat la veïna. 

«Tenia un tall molt gran a la cara, l'esquena morada i sang al pit, que estava ja seca. Alin em va dir que havia caigut a la banyera, però jo vaig respondre que no semblava això», ha sentenciat finalment la veïna. Un relat que ha posat com a principal sospitós a Alin Bodgan, actualment detingut fins al 2022 per un delicte de robatori amb violència.