Girona instal·larà els primers contenidors intel·ligents de la ciutat

Els veïns i establiments rebran una targeta electrònica que permetrà obrir el contenidor per llençar-hi les escombraries

El veïns tindran una targeta que els permetrà obrir el contenidor per tirar-hi les escombraries
Els veïns tindran una targeta que els permetrà obrir el contenidor per tirar-hi les escombraries | AMB

Durant la segona quinzena de març, l’Ajuntament de Girona instal·larà els primers contenidors intel·ligents de la ciutat a la plaça de Catalunya. Aquesta iniciativa consisteix en un nou model de recollida selectiva en què es mesurarà quin ús fa cada veí i establiments dels contenidors i si tiren la fracció que toca segons el dia de recollida. 

Per poder realitzar aquest control els veïns i establiments rebran una targeta electrònica que permetrà obrir el contenidor i, a més, cada persona haurà d’enganxar uns adhesius amb un codi de barres a la bossa abans de llençar-la al contenidor. D’aquesta manera, una vegada es reculli les escombraries, es podrà observar si cada veí ha tirat la fracció que toca en el contenidor o no. A més, s'ha establert un horari de set del matí a deu de la nit per dipositar les bosses d’escombraries.

Segons l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, aquesta prova pilot servirà per convertir Girona en la primera ciutat mitjana de Catalunya en aplicar el pagament de taxes per generació de residus. Aquesta funcionarà segons el nombre de deixalles que generi cada llar. Si se supera un llindar determinat, els propietaris pagaran més de la taxa d’escombraries. Si es generen pocs residus, aquella família tindrà una bonificació en l’impost.

Girona encarrega nou aparells amb GPS per poder tenir la ruta exacta de cada operari
Girona encarrega nou aparells amb GPS per poder tenir la ruta exacta de cada operari | Cedida

 

Girona controlarà les rutes dels escombriaires amb GPS

Fa dues setmanes que l'Ajuntament de Girona va anunciar que havia encarregat a una empresa especialitzada nou aparells amb GPS per fer una prova amb els escombriaires de Girona + Neta. Amb ella volen comprovar quin és el millor lloc per col·locar els GPS i així poder tenir la ruta exacta que realitza cada operari.

Segons el consistori, es vol saber el recorregut per poder fer pública la informació com a mostra de transparència. D'aquesta manera, es podrà mostrar, per exemple, a un veí que es queixi que fa dies que no passa ningú a netejar el carrer les rutes que han fet els operaris.


Comentaris

envia el comentari