IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Girona limitarà la quantitat i el tipus d’animals de companyia als habitatges

Es modificarà l’ordenança de tinença d’animals i així poder actuar quan el benestar dels animals estigui en risc

Girona modificarà l'ordenança de tinença d'animals per limitar la quantitat als habitatges
Girona modificarà l'ordenança de tinença d'animals per limitar la quantitat als habitatges | Cedida

 

Sorprenent canvi en l’ordenança de tinença d’animals a Girona. L’Ajuntament vol limitar el nombre i la tipologia dels animals de companyia que visquin en un habitatge. A l’hora de decidir quants animals poden viure en un mateix immoble, es tindran en compte les seves característiques. Per fer-ho, el consistori modificarà l’ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals.

Aquesta proposta inclou una sèrie de mesures, per exemple que en un pis només puguin conviure-hi dos gossos potencialment perillosos i aquelles que serveixin per evitar que els animals molestin als veïns, fins i tot, penalitzar amb multes diferents infraccions greus, com la de no recollir les deposicions dels animals o netejar amb aigua les seves miccions a la via pública.

Millores per garantir les condicions dels animals

Segons ha explicat Eduard Berloso, vicealcalde de Girona, amb l’actualització de l’ordenança es vol «garantir que qui es faci càrrec d'animals, ho faci en unes bones condicions per a l'animal». A més a més, també es vol aconseguir la possibilitat «d’actuar quan es posi en risc el seu benestar o la seva salubritat».

El govern local vol que l’ordenança municipal protecció, control i tinença d'animals inclogui totes les propostes que, segons Berloso, s’han estat estudiant «des de fa mesos», amb l’objectiu de «mantenir una bona convivència a la ciutat entre les persones propietàries d'animals i les que no ho són».

L’ordenança de tinença d’animals millorarà per poder actuar quan el benestar dels animals estigui en risc
L’ordenança de tinença d’animals millorarà per poder actuar quan el benestar dels animals estigui en risc | Flickr

Sancions econòmiques si no es compleix la normativa

D’aquesta manera els propietaris hauran de vigilar que els animals no embrutin les zones comunes i que no molestin els veïns. A més a més, no recollir les deposicions o no abocar aigua sobre les miccions passaran a ser una infracció greu i a les sancions també s’inclouran unes per no portar bosses de plàstic o ampolles d’aigua. En cas que no es compleixin els requisits, s’aplicaran multes als amos dels animals.

No obstant això, l’ordenança també inclourà la possibilitat de pagar les multes anticipadament, amb una reducció de l’import total, o participar en treballs comunitaris si es tracta de la seva primera sanció lleu. Les tasques a la comunitat poden ser des de realitzar actuacions d’educació ambiental, fins prestar serveis de caràcter cívic, passant per participar en procediments de mediació.

Ara per ara, les propostes s’han presentat a diferents col·lectius animalistes perquè les valorin i puguin aportar noves idees o modificacions abans del pròxim 30 de novembre. Llavors els tècnics decidiran si es modifiquen o s’afegeixen a l'ordenança i, finalment, la proposta s’estudiarà el mes de gener vinent en un ple municipal.


Comentaris

envia el comentari