Girona

L'ajuntament de Girona confirma la suspensió dels concerts de Sant Narcís

Els aldarulls dels darrers dies han estat determinants a l'hora de cancel·lar les festes

L'Ajuntament de Girona suspèn els concerts de Fires i les tradicionals barraques per motius de seguretat després dels disturbis que ha viscut la ciutat. L'alcaldessa, Marta Madrenas, diu que ha pres la decisió per «responsabilitat» i «sentit comú», perquè en un espai on a les nits arriben a congregar-se fins a 20.000 persones, «qualsevol incident podria desencadenar situacions molt complicades».

Madrenas admet que els joves seran els més afectats, però diu que  intentaran concentrar tots els concerts més endavant, en un altre cap de setmana. El consistori estudia traslladar ara les parades d'artesania a la zona de La Copa, per evitar que l'espai quedi lliure i perquè serveixin de «vestíbul» cap a les atraccions de la Devesa. Les festes de Sant Narcís estaven previstes pel 25 d'octubre al 3 de novembre, ambdós inclosos.

El Passeig de Copa de Girona

El passeig de la Copa és una gran esplanada situada al bell mig del parc de la Devesa on es poden trobar 23 parades, popularment conegudes com les barraques, que gestionen les entitats cíviques de la ciutat. Cada nit s'hi celebren concerts i és l'espai més multitudinari de les Fires. Es calcula que durant la festa major hi passen més de 100.000 persones, fet que canviaria notablement l'afluència de públic en aquesta ocasió.

Cartell de les Festes de Sant Narcís
Cartell de les Festes de Sant Narcís | Clara Mitjavila Bou

Prop d'una vintena de concerts programats

A la zona de la Copa s'havien programat per aquestes festes prop d'una vintena de concerts, entre els quals, destaquen els de Buhos, Oques Grasses i Ramon Mirabet. Tanmateix, també s'esperava l'actuació de President Xai, Bad Mongos, Fetus, Illinoise, Vermut Rock: Ask the Dust, Zoo, Maruja Limón, Black Music Big Band Revisits Red Hot Chilli Peppers, O'Funk'illo, John Acquaviva, Ken Ishii, Failovers, Asian Dub Foundation, Ira, Shouting Last i Lildami.

També et poden interessar...