Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Foto de Gonzalo Bernardos

Gonzalo Bernardos parla clar i llença la seva predicció més temuda sobre el que vindrà

Gonzalo Bernardos es pronuncia sobre una decisió que prendran molts espanyols d'aquí a una mica

Gonzalo Bernardos es va voler pronunciar fa uns dies sobre un tema que afecta tots els espanyols. Arriba una època de comicis i de promeses electorals. Però, en el seu cas, l'economista considera que votar alguns partits «no surt a compte» als ciutadans.

Al programa 'Más Vale Tarde' se li va preguntar per les possibles mesures que haurà d'implantar el govern de la Comunitat de Madrid. La presidenta, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar una baixada de mig punt de l'IRPF si aconsegueix la victòria. Al seu torn, la presentadora Cristina Pardo va voler saber si aquesta reducció arriba a notar-se a la butxaca de les persones i per què no les apliquen ja.

El professor d'Economia de la Universitat de Barcelona va explicar que l'estratègia del PP de Madrid és abaixar els impostos. Tot i això, es tracta d'un pla del qual «no explica mai la part B». Aclareix que és «la que menys inverteix en Sanitat pública, Educació i on més diferència de renda hi ha entre rics i pobres».

Segons la seva opinió, la Comunitat de Madrid, «deixa de fer polítiques que beneficiïn els que menys tenen». Va aprofitar la seva intervenció per recordar aquells que comptin amb un «sou normal i creguin que la seva millor opció és votar el PP que possiblement ho pugui ser ideològicament, però no econòmicament».

Pèrdua d'ajudes públiques per votar la dreta

Amplia la seva afirmació assegurant que «el que deixen d'obtenir ajudes públiques és força més que el que guanyen amb reducció d'impostos». Al seu perfil de Twitter assenyalava que «no els surt a compte fer-ho per economia».

Foto de l'economista Gonzalo Bernardos.
Gonzalo Bernardos creu que un ciutadà amb un salari mitjà perdrà moltes ajudes si vota el PP | La Sexta

Com és lògic, les reaccions no es van fer esperar a la xarxa social. «Des del moment que un és partidista (i se sap que tu ets del PSOE) deixa de tenir credibilitat com a algú imparcial», li van respondre. Van afegir que «se't veu el llautó; la teva opinió està dirigida, no explica».

Gonzalo Bernardos va contestar que «tothom és partidista i el que no ho reconeix menteix. Jo no soc del PSOE, sinó socialdemòcrata». Ha apuntat a la seva piulada que «crec en la igualtat d'oportunitats, l'accés per a tots a la medicina i la millor educació».

Els usuaris de Twitter es mostraven crítics amb la seva aportació. «Abans de rebre subvencions prefereixo generar la meva pròpia riquesa per no viure d'elles», va assenyalar un internauta. Un altre es qüestionava que encara continués havent-hi classe mitjana.

Gonzalo Bernardos es pronuncia sobre les deduccions per maternitat

Un altre assumpte que es va plantejar a l'espai de La Sexta van ser les deduccions per maternitat, que adquireixen un caràcter general. Gonzalo Bernardos considera un error del govern que «en lloc de mirar per nivells de renda», facin un «enfocament simple i injust».

Segons ell, tenir un fill al nostre país es penalitza. De fet, no creu que es faci res perquè les famílies comptin amb descendència. Això ens ha portat a una situació molt preocupant, tant des del punt de vista social com econòmic.

Imatge d'una mare amb el seu fill
L'economista creu que la deducció per maternitat de caràcter universal és un error | GETTY IMAGES

El professor recorda que Espanya és «el país d'Europa amb la taxa de natalitat més baixa». Va explicar que al seu dia es pensava que tenir nens aconseguiria elevar els percentatges de la desocupació, però estaven equivocats. Ara, «els fills que no tenim seran reemplaçats per treballadors estrangers».

Serà l'única manera de garantir el futur de les pensions públiques al nostre país. Cal no oblidar que ens preparem per a una onada de jubilacions durant la pròxima dècada.

Amb milions de persones a punt de retirar-se del mercat de feina. L'única solució que troben és la recerca de mà d'obra a l'exterior. Espanya es veurà obligada a portar treballadors de fora per solucionar aquestes mancances.