La Grossa de Nadal cau a Sort

El número ha estat agraciat amb 4.000.000 d'euros per sèrie

Imagen de archivo del Sorteo Extraordinario de Lotería de Navidad.
Imatge d'arxiu del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal

 

Ha sortit la Grossa. Les tensions dels espectadors han desaparegut quan els nens de Sant Ildefons han cantat les xifres agraciades amb el gran premi del sorteig extraordinari de Nadal. El número premiat ha estat el 71198, que serà agraciat amb 4.000.000 d'euros per sèrie. Els afortunats que posseeixin un dècim amb aquest número, han guanyat 400.000 euros.

A Catalunya però, ha quedat restringit a Sort, on ha estat repartit, com altres premis d'avui, per la coneguda administració La Bruixa d'Or. En aquest cas, no ha estat un número, molt repartit, però sí que ha arribat també a Lugo, Màlaga, Osca, Jaén, Madrid, Cantàbria, Cadis, Las Palmas de Gran Canaria, Múrcia, Santa Cruz de Tenerife i València. 

Comprar dues cases amb 'El Gordo'

Els premiats amb el primer premi del Sorteig Extraordinari de Nadal, que suposa 400.000 euros per dècim, podrien comprar dues cases de preu mitjà o viure de lloguer durant 36 anys, segons l'anàlisi del portal immobiliari www.pisos.com.

En referència a aquestes dades, l'últim informe de preus de venda marca que els habitatges de segona mà al nostre país, de 90 metres quadrats de superfícies, tenen un preu mitjà de 141.210 euros. Per això, un dècim agraciat amb la Grossa ens donaria la possibilitat de comprar dues cases i encara ens sobrarien 38.080 euros pel que volguéssim.

De la mateixa manera, l'estudi especifica que a Castella-La Manxa es podrien comprar fins a quatre pisos, però en Balears, Madrid o el País Basc tan sols es tindria accés a un. A Aragó, Extremadura i Múrcia, el premi ens serviria per comprar tres cases i en la resta de regions podríem comprar-ne dues.

El lloguer pagat durant 36 anys

Pel que fa al lloguer d'habitatges, en l'anàlisi destaca que amb un preu mitjà de 740 euros al mes a Espanya, el guanyador del premi podria costejar-se un immoble llogat durant 36 anys. En el cas d'Extremadura, on el lloguer mitjà està en els 440 euros al mes, el període es podia allargar fins als 61 anys. A l'altre extrem està la Comunitat de Madrid, on el lloguer mitjà se situa als 1.245 euros mensuals i, per tant, el guanyador podria tenir pagats 21 anys de lloguer.

Per últim, la investigació mostra que l'import mitjà de la hipoteca, fixat per l'Institut Nacional d'Estadística el passat mes de setembre a Espanya, ascendia als 123.649 euros. D'aquesta manera, afegeix que sense contar el que gastaríem en cancel·lar el deute amb el banc, sobrarien 196.851 euros per comprar una altra casa i 55.641 euros per reformar-la.


Comentaris

envia el comentari