ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

El govern farà un pla directiu urbanístic per les obres de la C-31 a Badalona

L'objectiu és crear una comissió Generalitat-Ajuntament que agilitzi la transformació d'aquesta via i minimitzi l'impacte d'aquesta en la ciutat

Imatges de les obres en el lateral de la C-31 en el seu pas per Badalona
Imatges de les obres en el lateral de la C-31 en el seu pas per Badalona | Cedida

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet va confirmar quins són els plans del govern català per les obres que s’estan fent a la C-31 en el seu pas per Badalona. Després de reunir-se amb l’alcalde de la ciutat, Álex Pastor, Calvet va assegurar que la Generalitat farà un pla director urbanístic amb l’objectiu de minimitzar l’impacte d’aquesta carretera en el seu pas per la població barcelonina.  

L’establiment d’un PDU suposa crear una comissió Generalitat-Ajuntament, que en el cas de Badalona podria tornar a ser dirigit per Xavier García Albiol, que estudiï com resoldre els problemes que genera aquesta via a Badalona. Segons el conseller: «La C-31 és una barrera econòmica i social». És per això que es plantegen aplicar la mateixa solució que ja han fet a poblacions com Cerdanyola del Vallès amb el Parc de l'Alba. 

La primera fase C-31, enllestida l’abril de 2019

Actualment, s’està treballant en la primera fase de les obres dels nous laterals de la carretera que van suposar una inversió de 3,8 milions d’euros. En una visita que ha realitzat Damià Calvet a aquestes, ha confirmat que espera que puguin quedar enllestides l’abril de 2019, complint amb el calendari preestablert.

Imatge del conseller Damià Calvet en una visita a les obres
El conseller Damià Calvet, en la imatge amb la mà a la cara, en una visita a les obres | Cedida

 

El conseller també va confirmar, després de la seva reunió amb el batlle badaloní, que està previst que aviat comenci la segona fase del projecte. Aquestes es realitzarà a les àrees residencials de l’Estrella i de Sant Crist. Calvet ha afirmat que «ens hem conjurat per tirar-ho tot endavant amb rapidesa i agilitat», sobretot després dels problemes que va haver-hi a començaments de l'any 2017. 

La troballa d’unes restes romanes va provocar retards

En el mes de gener de 2017, els treballs es van veure interromputs per una troballa inesperada. Els operaris van localitzar unes restes romanes, amb un important valor històric, que van obligar a aturar la seva feina durant mesos. No va ser fins al desembre que es van reprendre, provocant un retard que encara es manté en l'actualitat. 


Comentaris

envia el comentari