El vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Pere Aragonès parlant amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó

El Govern accepta: La decisió que acaba de prendre amb l'oci nocturn

La Generalitat s'avé a tirar endavant la prova pilot de l'oci nocturn de Sitges, però tractant-la com a assaig clínic

La Generalitat ha acceptat tirar endavant la prova pilot impulsada pels empresaris de l'oci nocturn de Sitges per reobrir els locals durant una nit, però sempre tractant-la com un assaig clínic. Aquesta ha estat la conclusió d'una reunió telemàtica entre Salut, Interior, el sector i l'Ajuntament. Després d'aquesta primera trobada, les parts s'han emplaçat a una segona reunió per perfilar els detalls i concretar la data. Els impulsors insisteixen a fer la reobertura «el més aviat possible» i assenyalen la nit de l'1 de maig com a data idònia. Segons la seva proposta, 440 persones accedirien a cinc bars musicals del 'carrer del Pecat' prèvia superació d'un test d'antígens.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Fonts coneixedores de la trobada han assegurat que «en cap moment s'ha qüestionat la proposta» feta pels empresaris de l'oci nocturn sitgetà. Un cop rebut el vistiplau inicial de la Generalitat durant la reunió d'aquest dimarts, les parts són a l'espera de concretar els protocols a seguir i detallar el control científic que tindrà la prova, implicant a la l'atenció primària com si fos un assaig clínic.

La iniciativa, gestada pel Gremi d'Hostaleria i l'Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat, vol demostrar la «seguretat» dels locals musicals en el marc de la pandèmia actual, segons detallaven a l'ACN els impulsors quan van presentar aquesta proposta a principis del mes d'abril.

440 persones, test d'antígens i mascaretes FFP2

La proposta dels empresaris és reobrir durant una nit —durant quatre hores— cinc bars nocturns del carrer Del 1r de Maig —conegut popularment com 'carrer del Pecat'—, tots concentrats en el mateix tram. Seguint la delimitació que ja es va aplicar a l'estiu per controlar l'aforament, s'instal·larien unes tanques a punta i punta del carrer i hi hauria agents de seguretat supervisant l'accés. Per entrar a aquest espai, prèviament tothom hauria de superar un test d'antígens que proporcionarien els organitzadors hores abans de la reobertura.

La iniciativa planteja la participació de 440 persones. Els impulsors declinen fer una convocatòria oberta per a què s'hi pugui inscriure qui ho vulgui, i prefereixen que cadascun dels cinc bars participants seleccionin clients habituals que siguin de la seva confiança. "Ha de ser gent de qui tinguem la garantia que, un cop acabin la nit de festa, no es posaran en situacions de risc", defensen.

Dins els locals, els impulsors consideren que seria convenient que tots els clients portessin mascareta per garantir una seguretat extra. Expliquen que es podria seguir el mateix sistema que als restaurants, on les autoritats sanitàries recomanen dur la mascareta posada i només retirar-la a l'hora de menjar. La intenció és tornar a repetir els tests d'antígens als 440 participants una setmana després d'haver fet la prova pilot.