El govern espanyol preveu que les mascaretes siguin obligatòries a partir de demà

Salvador Illa ha manifestat que aquesta nova normativa entrarà en vigor demà quan aparegui la publicació en el BOE

Dues persones caminant amb mascareta
A partir d'aquest dimecres les mascaretes seran obligatòries més enllà del transport públic | EFE

La crisi del coronavirusha agitat completament les normes de civisme bàsiques que sempre hem seguit com a societat. És per això que des que es va detectar la presència massiva de virus a Espanya han variat algunes mesures que s'han anat modificant amb el pas de les setmanes.

Una d'elles és l'ús de les màscares. Al principi l'obligatorietat del seu ús s'establia en el transport públic, com autobusos i metres. Ara, a mesura que han avançat les setmanes i s'ha anat obtenint informació sobre l'actuació de virus en el nostre organisme, les mesures s'han d'actualitzar. I això és el que ha passat amb un dels objectes que més importància ha pres a l'hora de reduir les possibilitats de contagi.

La nova normativa sobre l'ús de mascaretes

Des del governs'han concretat més aspectes de la mesura sobre l'ampliació de l'ús de mascaretes obligatòries, a més del seu ús en el transport públic. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha manifestat que aquesta nova normativa entrarà en vigor quan aparegui la publicació en el BOE (Butlletí Oficial de l'Estat), que previsiblement podria donar-se demà dimecres.

La normativa marca que s'exigirà l'ús de les màscares, a més d'en el transport públic i col·lectius, en espais tancats i en la via pública si no es pot garantir la correcta distància de seguretat -establerta en 2 metres-. El ministre també ha remarcat certes «excepcions» que encara no ha detallat. També ha detallat que: «Les mascaretes d'ús obligatori seran les higièniques o quirúrgiques».

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la compareixença
Sanitat assegura que la decisió s'ha contrastat amb diversos experts | Catalunya Diari

Els principals objectius per a establir aquesta normativa són la «precaució», que va «compassada» durant la desescalada. Aquesta mesura s'ha pres després d'haver «parlat i escoltat» als experts estatals i comunitaris.

Així, segons ha manifestat el ministre: «Ens ha semblat adient». Ha afegit que aquesta decisió va «en la línia amb les que han pres altres socis europeus en dates recents». Segons el mitjà 'Eldiario.es' el ministre circumscriu aquesta mesura mentre estigui vigent l'Estat d'Alarma, així com la quarantena per viatgers estrangers o nacionals que visiten el nostre país.


Comentaris

envia el comentari