El Govern avisa: L'excepció amb què treballen quan decaigui el toc de queda

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, assegura que d'aquesta manera s'evitarà fer «mal ús de la llibertat nocturna»

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat aquest dimecres que s'està treballant un dispositiu amb les policies locals de cara l'aixecament del toc de queda. En una entrevista a l'ARA, Sàmper ha dit que «ha d'haver-hi un dispositiu per no fer un mal ús de la llibertat nocturna».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, ha assegurat que els consten «moltes cites» per trobar-se en places de pobles o en platges aprofitant que la matinada de dissabte a diumenge hi haurà llibertat per moure's a partir de les dotze de la nit. «La gent podrà estar allà on vulgui però haurà de complir les mesures implícites per la covid», ha advertit. Per això, ha afegit, se sancionarà persones que estiguin a menys d'1,5 metres o persones que no portin mascareta.

Tot i això, ha admès que en realitat el que es pretén amb les sancions és que tinguin un efecte dissuasiu. La competència a partir de dissabte, ha assegurat, és de les policies locals però hi ha una coordinació amb els Mossos d'Esquadra per actuar «allà on no arribin» les policies locals.

Sàmper ha demanat que la sortida de la ciutadania sigui «ordenada» i en aquest context ha indicat que divendres hi ha prevista una reunió amb el sector de l'oci nocturn, un sector que «en breu» hauria de tenir una resposta per a la seva reobertura.

Sàmper es compromet a crear una regió d'emergències de Bombers al Pirineu

En paral·lel, Sàmper comparteix la proposta dels Bombers de crear una regió d'emergències al Pirineu per poder destensionar la feina de la Regió d'Emergències de Lleida i per poder donar una resposta més ràpida a qualsevol emergència que tingui lloc en aquest territori. «Em sembla del tot oportú», va dir en una visita a Lleida el passat dilluns, 3 de maig. També va reconèixer que el Parc de Bombers de Seròs està en condicions «lamentables» i es va comprometre a donar-li prioritat si torna a ser conseller o, en cas de no ser-ho, a passar-li la demanda a la nova persona responsable d'Interior. Sàmper, però, va recordar que per fer realitat aquestes dues peticions, cal dotació econòmica i, per tant, cal que es formi un nou govern i s'aprovin els pressupostos.

Sàmper va fer el passat dilluns una visita institucional a Balaguer i Lleida, acompanyat del delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré. Primer va visitar les obres d'adequació i millora del Parc de Bombers de la Generalitat de Balaguer i posteriorment va anar a les dependències del Parc de Bombers i la Regió d'Emergències de Lleida, on va ser rebut pel cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà. A la tarda, el conseller va visitar la Regió Policial de Ponent.
 


Comentaris

envia el comentari