Catalunya passa al confinament comarcal i suma 2 hores més de servei a la restauració

El secretari general de Salut ha indicat que tindran una vigència de catorze dies, però es poden revisar si la situació empitjora

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, en roda de premsa amb mascareta
El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha revelat les noves mesures que aplicaran a Catalunya | cedida

El Procicat ha comparegut aquest dijous per explicar les mesures que s'aplicaran a Catalunya a partir del pròxim dilluns, 8 de febrer, tenint en compte que l'última pròrroga, adoptada ara fa dues setmanes, caduca el pròxim diumenge. 

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, es mantenen les dues franges per esmorzar i dinar vigents, amb una ampliació d'una hora extra per a les dues. És a dir, es podrà esmorzar entre les 7.30 hores i les 10.30 hores, i entre les 13.00 hores i les 16.30 hores.

A l'àmbit esportiu, el Procicat permetrà la reobertura de les instal·lacions esportives, amb un aforament màxim del 30% i activitats amb màxim sis persones. Així, Argimon també ha afirmat que les competicions que donen accés a competicions estatals es reprendran, afectant unes 4.600 persones. Per la seva banda, el departament d'Interior ha confirmat que el confinament municipal passarà a partir del pròxim dilluns a ser comarcal. 

A l'àmbit cultural, les llibreries s'inclouen en el concepte d'«establiment cultural», i no es veuran afectades pel tancament aplicat als comerços genèrics els caps de setmana. A les universitats es manté l'ensenyament virtual, però amb la possibilitat de recuperar puntualment la presencialitat. Se seguirà recomanant el teletreball sempre que sigui possible a l'àmbit laboral. Tampoc hi haurà canvis pel que fa al tancament de comerços els caps de setmana, i les restriccions a les grans superfícies. 

«Avui hem registrat la primera davallada significativa dels ingressats a les UCI», ha reconegut Marc Ramentol, el secretari general de Salut, alhora que ha indicat que els escenaris que tenia previstos Salut s'han acabat complint. «No és moment de relaxar les grans mesures», ha insistit Ramentol, recordant la situació delicada que encara es viu a Catalunya. 

El Gremi de restauració reclama un horitzó «clar»

Unes hores abans d'aquesta compareixença, la restauració catalana s'ha fet ressò de la relaxació en els horaris d'obertura, filtrada a primera hora del matí. En aquest sentit, el Gremi ha titllat de «relaxació testimonial» la mesura aprovada al Procicat, i ha advertit que les franges «impossibiliten dissenyar els torns de personal de forma adequada». 

Alhora, ha lamentat que la Generalitat pretengui «allargar eternament l'actual aturada de l'economia», i fins i tot ha acusat el departament encapçalat per Salut de «viure d'esquena a la realitat», i també del «drama que viuen milers d'empreses i famílies». 

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari