El Govern aprova incorporar 135 persones per reforçar el Servei Català de la Salut

Hi ha àrees i regions amb més competències i nivell d'activitat a causa de la pandèmia

La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya
Es reforçarà el Servei Català de la Salut amb 135 persones | cedida

El Govern ha aprovat aquest dimecres incorporar 135 persones noves per reforçar el Servei Català de la Salut. En concret, s’incorporaran en aquelles àrees i regions que han vist modificades i incrementades les seves competències i nivell d'activitat a causa de la pandèmia pel coronavirus.

En aquest context, el Consell Executiu ha aprovat el Programa transversal del Servei Català de la Salut, que pretén donar resposta a l'activitat habitual que es genera en el sistema, amb la reprogramació de l'activitat posposada en els últims mesos i el control i seguiment de nous brots de la covid-19. El programa durarà dos anys a partir de l'1 d'octubre del 2020, prorrogable per un any més.

El programa té diferents àmbits

El programa inclou diferents àmbits del Servei Català de la Salut afectats per la Covid-19, com ara l’assistencial; el d’organització i professionals; el de comunicació; atenció ciutadana; sistemes d’informació; l’àmbit de contractació; inversions en infraestructura i equipaments tecnològics assistencials, i el de les gerències territorials.

El reforç se centrarà en ajudar en l’àmbit epidemiològic, protegir les persones de més risc, garantir la continuïtat de l’àmbit assistencial, protegir el sistema sanitari i els seus professionals i definir el desplegament al territori i la relació amb els municipis.

En previsió que la situació d’emergència sanitària s’allargui com a mínim dos anys –en consonància amb els processos habituals de recerca i producció de vacunes– el CatSalut ha fet una anàlisi de les necessitats en l’atenció a la ciutadania i una proposta de les solucions més adients, així com de les implicacions derivades en recursos materials, tecnològics i personals per donar-los cobertura.

La plantilla actual està saturada

Tenint en compte que la plantilla actua del CatSalut, la qual es troba saturada al màxim, no pot assumir la càrrega de treball necessària per donar resposta a les necessitats detectades, es considera necessari incorporar recursos de forma temporal per assumir les actuacions derivades del Pla de contingència, que recull dedicacions especials i torns que permetin cobrir jornades que s’estenguin des de les 8 hores fins a les 22 hores, de dilluns a diumenge.

El programa té un pressupost de 6,6 MEUR, que aniran a càrrec dels fons covid-19 generats en la secció pressupostària corresponent al Fons de Contingència. Tanmateix, de forma transitòria el CatSalut disposa de crèdit suficient per assumir aquesta despesa pel període del darrer trimestre d’aquest exercici fins a l’aprovació efectiva de la transferència de crèdit.


Comentaris

envia el comentari