Imatge d'una terrassa de bar a la ciutat de Saragossa, amb una cambrera atenent dos clients

El govern de l'Aragó anuncia el confinament perimetral de Saragossa, Osca i Terol per aturar la Covid-19

La mesura entrarà en vigor aquesta pròxima mitjanit

El govern de l'Aragó ha anunciat el confinament perimetral de les ciutats de Saragossa, Osca i Terol a partir de la pròxima mitjanit, amb l'objectiu de frenar la propagació del coronavirus. A més, a partir del pròxim dilluns, el conjunt de la comunitat autònoma aragonesa passarà al nivell d'alerta 3. Així ho han anunciat aquest dimecres el president de l'Executiu autonòmic, Javier Lambán, i la consellera de Sanitat, Sira Repollés, en una roda de premsa posterior a la celebració d'un Consell de Govern extraordinari. Aquestes mesures tindran una durada màxima de 30 dies i es revisarà setmanalment.

Així, estarà prohibida l'entrada o sortida dels tres municipis, establint-se excepcions en l'assistència sanitària, les obligacions laborals i empresarials, el retorn al lloc de residència, el càrrec de menors i gent gran o amb discapacitat, l'assistència a centres educatius i per força major o situació de necessitat. La circulació dins dels municipis estarà permesa.

Els positius per Covid-19 a l'Aragó s'han incrementat en els últims dies, arribant-se aquest dimarts als 740 nous casos de coronavirus, la xifra més alta registrada en una jornada a la comunitat aragonesa des de l'inici de la pandèmia. Saragossa és la capital més afectada amb 327 nous positius.

Nivell 3 d'alerta a tot l'Aragó

En paral·lel al confinament perimetral de les tres capitals, la resta de territori de l'Aragó passarà al nivell 3 d'alerta, el més restrictiu. Així, els aforaments quedaran reduïts al 25%, a excepció dels establiments d'alimentació que es mantenen en el 50%. Els establiments d'hostaleria i restauració hauran de tancar a les deu de la nit, a excepció dels serveis de lliurament de menjar a domicili, i només es podrà consumir en terrassa i en taula, amb un aforament màxim del 50%.

Les restriccions també arribaran als enterraments i vetlles, que es limitaran a 15 persones en espais oberts i 10 en espais tancats. Els casaments i altres celebracions tindran el mateix aforament, amb una limitació de sis persones per taula. Així mateix, s'han suspès els esdeveniments esportius no professionals, es tanquen els centres d'oci juvenil i els congressos i fires hauran de fer-se telemàticament.