El govern de l'Aragó decreta la fase 2 a Saragossa i Osca durant la setmana del Pilar

En les pròximes hores es publicarà una ordre que especificarà les mesures que es prendran en ambdues capitals

Imatge d'una terrassa de bar a la ciutat de Saragossa, amb una cambrera atenent dos clients
Es preveu que el govern aragonès decreti restriccions en l'aforament de bars i restaurants. | Europa Press

La Direcció General de Salut Pública del Govern de l'Aragó ha anunciat aquest dilluns que les ciutats de Saragossa i Osca passaran a la fase 2 des del pròxim dijous. La mesura s'ha pres com a prevenció davant la possible celebració de reunions socials en els dies festius a la celebració del Dia del Pilar, el 12 d'octubre. Ara, cal esperar a la publicació de l'ordre per conèixer els detalls de les restriccions, que es preveuen en mobilitat, bars i restaurants, així com en trobades socials.

En aquest sentit, segons ha avançat el Govern d'Aragó, aquesta decisió s'emmarca en el principi de prudència, atès que les dades epidemiològiques de la capital aragonesa reflecteixen una incidència d'entre 200 i 300 casos per 100.000 habitants estable en les últimes setmanes. En les pròximes hores, l'ordre es publicarà a Butlletí Oficial d'Aragó (BOA).

També es decreta la fase 2 a Osca

D'altra banda, i davant l'increment dels positius notificats en les últimes setmanes, la ciutat d'Osca passarà també a fase 2, sense confinament perimetral, durant una setmana. La decisió arriba després que la taxa de contagis en els darrers 14 dies s'hagi elevat fins als 700 casos per 100.000 habitants. Com en el cas de la capital aragonesa, també serà en les pròximes hores quan es publiqui al BOA les mesures concretes.

L'objectiu de les mesures en ambdues capitals aragoneses és preservar el sistema sanitari, així com prevenir un futur confinament de les ciutats en setmanes posteriors.

Mesures en altres municipis

El Govern de l'Aragó també decretarà mesures en altres municipis. A Ejea de los Caballeros, a la província de Saragossa, s'aixecarà el confinament perimetral del municipi, tot i que es mantindrà en fase 2. Cal recordar que la localitat va ser confinada el passat 8 de setembre davant un increment important dels casos.

D'altra banda, a La Almunia de Doña Godina, a la mateixa província de Saragossa, una ordre del govern aragonès decretarà la fase 2 i el confinament perimetral del municipi, per tal d'aturar la transmissió del virus. En aquest sentit, s'ha arribat a una taxa d'incidència de 1.000 casos per cada 100.000 habitants.


Comentaris

envia el comentari