Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de la capçalera de la manifestació convocada per la UGT i CCOO a Tarragona el Dia de la Dona l'any 2020

El Govern autoritzarà les manifestacions del 8-M si s'adapten a les mesures anti-Covid

Sàmper i Vergés diuen que cal comptabilitzar la mobilització amb les restriccions sanitàries
Pla obert de la capçalera de la manifestació convocada per la UGT i CCOO a Tarragona el Dia de la Dona l'any 2020
El Govern assegura que autoritzarà les manifestacions del Dia de la Dona si aquestes compleixen les mesures anti-Covid vigents. | ACN

La Generalitat autoritzarà les manifestacions que es convoquin pel 8 de març, Dia de la Dona, sempre que compleixin totes les mesures de seguretat anti-Covid vigents a Catalunya. Tant el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, com la de Salut, Alba Vergés, han dit que cal compatibilitzar el dret de manifestació amb les restriccions sanitàries, i per això es proposaran canvis si les convocatòries no les preveuen.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En aquest sentit, la consellera Vergés ha dit que després d’un any de pandèmia les mesures ja són conegudes —distància de seguretat, higiene de mans i ús obligatori de mascareta— i que cal evitar les aglomeracions per no córrer riscos innecessaris.

Per la seva part, Sàmper ha explicat que «quan arriba una sol·licitud de manifestació, mirem si s'adapta a les mesures del Procicat i, si s'hi adapta, cap problema. Si hi ha alguna qüestió a modificar, es demana als organitzadors que la modifiquin».

A Madrid, manifestacions amb un màxim de 500 persones

A la Comunitat de Madrid, el delegat del govern espanyol, José Manuel Franco, va explicar aquesta setmana que no autoritzarà manifestacions de més de 500 persones pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones. En una entrevista aquest dimecres al matí a Onda Madrid, Franco ha afirmat que la Conselleria de Sanitat del govern autonòmic desaconsella concentracions de més de mig miler de persones i que la delegació complirà amb això.

El delegat va assenyalar que les peticions rebudes fins ara no s'han prohibit perquè «mantenen els paràmetres exigibles» pel que fa a distàncies i aforaments. En cas que hi hagi algun plantejament que no respecti les limitacions, Franco ha dit que «entre tots» cercaran «fórmules alternatives».

Polèmica per les declaracions de Darias

Les declaracions de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en què va afirmar que en l'actual context «no pertoca» convocar manifestacions multitudinàries el 8 de març han portat la polèmica amb el soci de govern dels socialistes a la Moncloa. Així mateix, les declaracions de la ministra també han xocat amb el posicionament del director del Centre de Control d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, que no veia motiu per prohibir manifestacions si es complien les mesures anti-Covid-.

El portaveu de Podem al Congrés, Pablo Echenique, va censurar les declaracions de Darias, assegurant que «cal ser menys taxatiu quan parlem del dret a manifestació», alhora que ha recordat que les manifestacions de la ministra només són «una recomanació».