Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Una dona escombrant una terrassa buida durant les restriccions a Espanya

El Govern no farà grans canvis en les restriccions, però sí «petites modificacions»

Des del departament de Salut admeten que «encara estem en zona de perill»

Aquest dilluns, en una roda de premsa, representants del Departament de Salut de la Generalitat han valorat la situació epidemiològica que viu el país. A banda de fer públiques les últimes dades actualitzades i de fer balanç de la jornada electoral del 14-F, des del departament han explicat quin pot ser el futur de les mesures restrictives aplicades actualment a Catalunya. Aquestes mesures seran vigents fins al pròxim dilluns 22 de febrer, que serà quan caldrà renovar-les, canviar-les o eliminar-les.

Tot i que les decisions es prendran a partir de les valoracions que faci el Procicat durant la setmana, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ja ha avançat que «no hi haurà una desescalada absoluta ni gaire remarcable». Per Ramentol, la millora en els indicadors epidemiològics no provocarà un canvi destacat en les mesures vigents. I és que, segons el secretari general de Salut, la pressió assistencial de la tercera onada continua sent alta, superant encara el pic de la segona onada. 

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

«Es manté la tendència progressiva a la baixa i hem deixat enrere el pic, però la progressió positiva epidemiològica no es tradueix en un alleujament dels recursos assistencials. Sí que hi ha un descens, però el ritme és lent i oscil·lant. Encara estem en una zona de perill i no podem abaixar la guàrdia perquè la xarxa hospitalària segueix en un estat de tensió molt important», ha justificat.

Sense grans canvis, però sí petites obertures

Tot i remarcar que, en línies generals, no hi haurà grans canvis, Ramentol sí que ha admès la possibilitat que hi hagi «petites modificacions» en algunes de les mesures, sempre que no «augmentin el risc epidemiològic». Una d'aquestes mesures podria ser la que afecta els centres comercials, que Ramentol ha assegurat que «és un dels àmbits que estem revisant», però reconeixent que «hem d’analitzar les dades» durant la setmana per poder prendre alguna decisió. El món del comerç en general també podria veure millorar la seva situació, ja que «hi ha marge», reconeixia.

Millora dels indicadors

La situació de la pandèmia a Catalunya segueix a la baixa i les dades indiquen que el pitjor moment de la tercera onada ja ha passat. Segons el darrer balanç del departament de Salut, hi ha 2.359 pacients ingressats amb Covid-19 als hospitals, 69 més, i 632 a l'UCI, 6 menys. Tot i registrar un augment d'hospitalitzats cal recordar que es tracta de les fluctuacions pròpies del cap de setmana. Si es compara la situació de fa 7 dies, hi ha 276 hospitalitzats menys en planta als hospitals i 62 menys a l'UCI.

D'altra banda, s'han declarat 669 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 496.880, i 39 noves morts, el total és de 20.214. Feia moltes setmanes que Catalunya no registrava un nombre tan baix de positius. Els indicadors epidemiològics també disminueixen. El risc de rebrot baixa a 283, 17 punts menys que fa 24 hores, i la incidència a 14 dies també es redueix i passa de 384,13 a 361,94.