Quim Torra ha tornat a demanar unitat a l'independentisme

La Generalitat vol fer arribar a les víctimes del 17-A les informacions que s'han publicat recentment

El mitjà 'Público' ha fet públiques les informacions de relació entre el CNI i l'Imam de Ripoll

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, han acordat enviar una carta als consolats dels països amb víctimes dels atacs terroristes a Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d'agost del 2017 per «donar a conèixer les informacions publicades aquests últims dies sobre aquells fatídics fets», segons s'indica a la nota que ha fet pública l'Oficina del President.

Una investigació del diari digital 'Público' ha informat durant aquesta setmana de les suposades connexions entre el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i el presumpte cervell dels atacs i presumpte informant del CNI Abdelbaki Es Satty.

Disposició per a «qualsevol necessitat» que tinguin

A la missiva Torra es posa a disposició d'aquests països per a «qualsevol necessitat» que tinguin, quan s'està a punt de celebrar el segon aniversari dels atemptats.

L'acció acordada per Torra i Bosch s'afegeix a la que va fer ahir la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va enviar una altra carta a la vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, i a la ministra en funcions de Defensa, Margarita Robles, demanant-los una reunió per aclarir què hi ha de cert en les informacions periodístiques.

Dimarts, quan es van donar a conèixer les primeres informacions, el President Torra va demanar al govern espanyol un aclariment dels fets «que han generat preocupació i neguit entre la població», segons afirmen fonts de l'executiu català. També va dir que, si es confirmava la informació publicada, caldria que s'assumissin les responsabilitats que se'n derivessin.

També pots llegir...