Una vianant amb mascareta al passeig de Gràcia de Barcelona durant el primer dia de l'estat d'alarma pel coronavirus, el 16 de març de 2020

El Govern preveu el col·lapse de la sanitat catalana la pròxima setmana

Paral·lelament, Meritxell Budó ha anunciat que aquest cap de setmana s'espera una situació tensa i estressant

El Govern  de Torra  preveu que el sistema sanitari català pateixi un col·lapse la pròxima setmana. No obstant això, tal com ha advertit la consellera de Presidència i portaveu de l'Executiu, Meritxell Budó, aquest cap de setmana Catalunya entrarà en una situació d'«estrès màxim». Budó ha assegurat que, per pal·liar aquesta problemàtica, el govern espanyol haurà de prendre «mesures dràstiques» que incloguin el confinament total de Catalunya.

Paral·lelament, la consellera també ha informat que ja s'estan derivant casos al sistema sanitari privat, i que el president del Govern, Quim Torra, està en contacte amb diversos directors d'hospitals.

Sánchez destina 210 milions d'euros a les comunitats autònomes

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el govern transferirà un import de 210 milions d'euros a les comunitats autònomes perquè facin front a les despeses en la batalla contra el coronavirus.

Els casos de coronavirus a Espanya  s'han elevat aquest dijous, 19 de març, a 17.147 (3.431 més que el dimecres), la qual cosa suposa un increment del 25%, mentre que ja s'han produït 767 morts, entre elles tres persones menors de 65 anys (169 més que ahir), segons les últimes dades publicades pel ministeri de Sanitat a les 12 hores. Un total de 939 persones estan en UCI i 1.107 s'han curat. El 33% dels casos té més de 65 anys i el 18 per cent més de 75. El 32 per cent d'ells arriba a tenir una pneumònia greu, segons informacions preliminars.