YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi a Leo Messi

La decisió ha estat aprovada aquest mateix dimarts

El Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a Leo Messi
El Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a Leo Messi | Cedida

La Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a Leo Messi, considerat un dels millors jugadors de futbol de la història. Amb aquesta entrega el jugador del FC Barcelona es converteix en el segon futbolista de la història en rebre aquesta distinció, després que ho fes Johan Cruyff l'any 2006.

Leo Messi, reconegut per la seva trajectòria esportiva

A Leo Messi se li ha concedit la Creu de Sant Jordi «per la seva fabulosa trajectòria esportiva, que l'ha dut a ser reconegut com el millor futbolista de tots els temps», a més, també ha estat distingit per haver creat la ‘Fundació Leo Messi’, per a infants i joves en situació de risc,  així com per col·laborar amb diversos hospitals de Catalunya, destacant la construcció del Pediatric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

A més a més, el Govern també ha concedit la Creu de Sant Jordi els expresidents del Parlament Ernest Benach, Núria de Gispert i Joan Rigol, l'esportista i excandidata d'ERC Núria Picas, i entitats com La Trinca, El Tempir, l'Ateneu de Tàrrega i la Federació Catalana d'Entitats Corals.. Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Concretament, el Govern ha acordat concedir el guardó a 29 personalitats i quinze entitats, que pels seus mèrits han prestat serveis «destacats» a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural, segons l'acord.

La condecoració de la Creu de Sant Jordi no té dotació econòmica
La condecoració de la Creu de Sant Jordi no té dotació econòmica | Cedida

 

29 personalitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi

La resta de premiats amb la Creu de Sant Jordi són el musicòleg Lluís Albert; la presidenta de FIDEM, Joana Amat; la pedagoga Montserrat Andreu; l'impulsor de la llengua i la literatura romaneses a Catalunya Virgili Ani; el metge Carles Furriols; l'educadora Carme Giralt; l'empresari Josep González; la lingüista M. Carme Junyent; el dibuixant Lluís Juste de Nin.

També la mestra i activista Montserrat Juvanteny; el cantautor Biel Majoral; la mestra Núria Marín; l'activista social Mercè Otero; l'empresari Albert Peters; el dissenyador gràfic Josep Pla-Narbona; la mestra Núria Quadrada; el lingüista Joaquim Rafel; la filòloga Gemma Rigau; l'antropòloga Fina Rubio; l'arquitecta Benedetta Tagliabue; el biòleg Jaume Terradas; la llibretera Montserrat Úbeda; el polític eslovè Ivo Vajgl; i el fotògraf Antoni Vidal.

Quinze entitats rebrán la placa de la Creu de Sant Jordi

Les altres entitats que rebran la placa de la Creu de Sant Jordi són el Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar, la Coral Capella de Santa Maria de Ripoll, l'Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa, la Facultat de Nàutica de Barcelona, la Família i Benestar Social Fundació Privada, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, la Fundació Carles Salvador, la Fundació Museu Etnogràfic Vallhonrat, la Fundació Privada ALTEM, la Fundació Privada ARED, i la Fundació Privada ASPRONIS.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.


Comentaris

envia el comentari