El Govern va confondre la sarna d’un hospital del Garraf amb psoriasis

Es va trigar mes d’una setmana en protegir la plantilla perquè es va desestimar per una malaltia menor

Hospital Sant Camil a Sant Pere de Ribes
El brot de sarna no es va detectar a temps perquè es va confondre amb psoriasis | Cedida

El brot de sarna que va ser detectat fa poc a l’hospital Sant Camil, a Sant Pere de Ribes, al Garraf, i que ja afecta a més de 400 treballadors s’hauria produït perquè la Generalitat de Catalunya va confondre la sarna que paria un pacient amb un cas de psoriasis. Per aquest motiu es va trigar «més d’una setmana» en activar un protocol per protegir la plantilla , de més de 800 treballadors.

Segons informa la ‘Crónica Global’ la gerència no va prendre les mesures de protecció perquè es va desestimar que la persona portadora de la malaltia patia esclerosis i es va decretar que únicament tenia una malaltia cutània menor. Per això, es va demorar l’activació del protocol d’urgència i de moment ja ha afectat a nou treballadors.

La falta d’un protocol adequat

Segons informen fonts sindicals, en pensar que era psoriasis, la pacient va ser traslladada a la cinquena planta. Va ser allà on el personal va començar a infectar-se. Cal destacar que la gerència va trigar dies a reaccionar i proporcionar el matèrial de protecció adequat i les cremes necessàries al personal de l’hospital.

Sarna
L'escabiosi és una malaltia produïda per un àcar paràsit que rep el nom de 'Sarcoptes scabiei' | Cedida

 

Els metges del centre han volgut manifestar que fins fa escassos dies el personal era tractat únicament amb cremes especialitzades i no s’havien utilitzat vials antiparasitaris, mètode molt més ràpid i efectiu per convertir la malaltia. També han denunciat que el gran nombre de baixes està dificultant les tasques a l’hospital, en el qual s’atenen 151.000 pacients.

La malaltia va ser detectada fa temps i està causant molts problemes

Tal com han explicat fonts sindicals al mitjà 'Crónica Global', ja fa temps que els facultatius del centre van detectar aquesta malaltia, si bé ho estaven intentant mantenir ocult. Amb tot, ja hi ha hagut molts treballadors que «han passat els protocols de tractament», però el cert és que hi ha quelcom que preocupa més que la malaltia en sí: els problemes per cobrir les places de totes aquelles persones que estan de baixa actualment.


Comentaris

envia el comentari