Així podria controlar el govern l'obertura dels centres comercials

El govern planteja extremar les mesures de seguretat en els centres comercials

Escales mecàniques en un centre comercial
Els centres comercials estan a l'espera que es reguli la seva situació | Pixabay

Sens dubte, els centres comercials són la gran assignatura pendent del govern. Fa uns dies, Pedro Sánchez definia com seria la desescalada per als petits comerços, però no deia res dels centres comercials, que veuen com la seva situació encara està per definir.

Tot sembla indicar, que per controlar la gran quantitat de gent que va als centres comercials i grans superfícies, el president del govern optarà per instal·lar càmeres per controlar que se segueixin les mesures de seguretat establertes. El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i el de Sanitat recomana l'ús de sistemes de videovigilància per garantir que s'estan complint les mesures de distanciament i sanitàries.

Tot i el caràcter de la mesura, i tot el desemborsament econòmic que això implica, no els ha agafat per sorpresa els centres, els que ja contemplaven adoptar aquesta mesura. L'AECC, ja havia elaborat amb anterioritat un manual amb recomanacions per als seus associats de cara a la tornada a la nova normalitat després de la Covid-19.

Controlar els aforaments en els centres comercials

El Ministeri d'Indústria i l'AECC aconsellen que el personal de seguretat dispersi els grups de més de dues persones que circulin pel centre i que prestin especial atenció a la gent gran i als punts de contagi, com ara ascensors o escales mecàniques. Des del govern, també insisteixen en la importància de controlar els aforaments en els centres comercials, arribant fins i tot a ser necessari col·locar un comptador a l'entrada per calcular el flux d'entrades i sortides.

Pel que fa al personal que treballa en centres comercials, des del govern es recomana l'ús d'equips de protecció individual per als treballadors de centre i els proveïdors externs: guants i mascaretes. Sens dubte, el govern i la patronal tenen com a principal objectiu garantir la seguretat de tots els ciutadans, és per això que volen reduir al màxim la possibilitat que es produeixin concentracions de persones que puguin facilitar la propagació de la pandèmia.

Per implementar aquestes mesures caldrà esperar a conèixer quan s'obriran tots els centres comercials a Espanya, ja que en la Fase 1 de la desescalada no consta l'obertura d'aquest tipus d'immobles. Tant és així, que l'AECC, ja ha opinat que no permetre'ls obrir en aquesta fase constitueix una «discriminació sense sentit», pel que fa al petit comerç que si podrà obrir les portes, tot i que amb restriccions, el proper 11 de maig.


Comentaris

envia el comentari