rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Govern convocarà 30.000 ofertes de feina públiques

Es dividiran en 4.323 funcionaris d'Administració, 685 laborals, 15.658 docents i 9.307 estatutaris de l'Institut Català de Salut
Imatge d'arxiu | Cedida

 

El Govern ha aprovat aquest dijous la publicació de fins a 30.000 ofertes de feina públiques que permetran incrementar els registres d'empleats a Catalunya. Així ho va anunciar el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que va celebrar la mesura pel que representa pels ciutadans.

 

Puigneró va protagonitzar la seva primera comissió al Parlament de la Generalitat, on va explicar les principals funcions del seu departament. En aquest sentit, ha detallat que la mesura està dirigida a la incorporació de 4.323 funcionaris d'Administració i tècnics, 685 laborals, 15.658 docents i 9.307 estatutaris de l'Institut Català de Salut.

 

D'aquesta manera, el Govern denota la seva intenció de reaccionar davant les retallades patides i reduir la temporalitat dels treballadors de l'Administració pública. La mesura estava prevista des de la primavera del 2017, però el procés independentista va provocar que s'instal·les en una segona plana.

El Govern busca posar-se al dia

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró | CatalunyaDiari.cat

 

Una vegada anunciades les mesures, els grups parlamentaris de l'oposició han reclamat a Jordi Puigneró la necessitat de complir amb les pagues que l'Administració encara deu a molts funcionaris. De la mateixa manera, han exigit l'abonament complet de les baixes laborals des del primer dia.

 

Ambdues propostes han estat acceptades pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, que s'ha compromès a actuar per solucionar-les. No obstant això, ha considerat que, a conseqüència d'un problema amb les finances generals de l'Estat, el Govern no pot oferir una data concreta.

Les propostes de la conselleria

Finalment, Jordi Puigneró ha insistit sobre la necessitat d'elaborar un Codi Ètic del servei públic de Catalunya que garanteixi la «regulació dels conflictes d'interessos». Considera que el principal afectat és el personal de l'Administració pública, que no compta amb mecanismes per conèixer el compliment.

 

A més, ha advertit de la imminent creació d'una «carta de serveis del sector públic», que anirà orientada a informar a totes aquelles persones interessades sobre quines coses poden esperar sobre les administracions catalanes i com es desenvoluparan les tasques de cadascun dels organismes autonòmics.

 

Amb aquestes mesures, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, es va presentar per primera vegada, amb la seva comissió, davant del Parlament, per anunciar els principals reptes que afronta des del seu càrrec en el Govern de la Generalitat.