La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

El Govern crea un programa per a formar afectats per la pandèmia

Aquest pla està dotat de 25 milions d'euros

La conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha posat en marxa un programa de formació i reorientació professional, dotat amb 25 milions d'euros, destinat a un mínim de 12.500 treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per la pandèmia.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En un comunicat aquest dilluns, el Govern apunta que el programa es gestionarà a través del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC) i que forma part del paquet d'ajudes de 618 milions del Govern per a fer costat a col·lectius afectats per la crisi de la Covid-19.

El programa està destinat als treballadors que no puguin reprendre la seva activitat, encara que el 30% de les places es reservarà a persones en situació d'atur.

Els participants rebran formació «en sectors emergents» com la digitalització, la logística, les energies renovables, la gestió de residus o l'economia circular, a més d'actualitzar els coneixements per a sectors que es preveu que tinguin una ràpida recuperació com la indústria, l'hostaleria o el turisme.

La formació, que es preveu que s'iniciï al juliol, serà teòrica i pràctica i cada participant rebrà un mínim de 10 hores d'assessoria i entre 100 i 800 hores de formació acreditable, depenent de l'itineraria.

Ajudes directes per als sectors més afectats

La vicepresidenta segona i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha explicat que el Consell de Ministres d'aquest dimarts aprovarà una modificació del decret d'ajudes directes al teixit empresarial per donar marge a les autonomies per incloure més sectors.

Calviño ha explicat que el canvi del marc legal donarà «marge addicional» a les comunitats per «ajudar sectors i empreses particularment afectats als seus territoris». Els convenis que va enviar el Ministeri d'Hisenda la setmana passada a les autonomies ja obrien la porta a ampliar els 95 sectors que el decret inicial fixa que podran aspirar a rebre part del fons de 7.000 milions d'euros.

Calviño ho ha explicat en una intervenció aquest dilluns durant la presentació d'un informe sobre el pla de recuperació organitzat pels Analistes Financers Internacionals (AFI).