La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta

El Govern es decanta per un confinament municipal de cap de setmana i més restriccions

L'executiu català també vol allargar el temps de repartiment de menjar a domicili fins a les 23.00 hores

El Govern ultima el confinament perimetral municipal de cap de setmana i el tancament de tota activitat cultural i esportiva, així com les extraescolars. No es permetrien les entrades i sortides del territori català. També es prorrogaria el tancament al públic de bars i restaurants, ha avançat RAC 1 i ha pogut confirmar l'ACN. Això sí, el servei de menjar a domicili es podria prorrogar fins a les 23 hores.

Pel que fa al comerç, només podria funcionar el de menys 800 metres quadrats. Es mantindria l'àmbit laboral, amb recomanació de teletreball, i les escoles obertes. En aquest cas, el Procicat també es planteja aprovar algunes recomanacions d'educació a distància que podrien afectar els ensenyaments de batxillerat i FP.

El Govern aprovarà avui noves ajudes per als àmbits afectats

El confinament perimetral municipal de cap de setmana començaria, segons els plans del Govern, a les 6 del matí del divendres, i acabaria a les 6 del matí del dilluns. Totes aquestes mesures duraran 15 dies i després es revisaran per augmentar-les, relaxar-les o bé mantenir-les tal qual.


Aquest matí hi haurà una reunió del Procicat per acabar de tancar totes les mesures, i després es trobarà el Govern, on també s'aprovaran ajudes de suport i acompanyament pels àmbits que es veuen afectats per les noves restriccions.

JxCat reivindica el traspàs de la gestió de la crisi a la Generalitat

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha reivindicat aquest dijous el traspàs de totes les competències de gestió de la pandèmia a la Generalitat i no ha aclarit en sentit del vot dels seus diputats –els del PdeCat han avançat que ho faran a favor- a la pròrroga de l'estat d'alarma.

Durant el seu discurs ha retret al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que assistís de manera «irresponsable» a la festa del diari 'El Español' amb desenes de persones sense mascareta durant el toc de queda. «Dimitir no és un nom rus, sinó un verb que es conjuga més a Europa», ha advertit Borràs, que ha ironitzat sobre l'Spain i diferent' i ha alertat que «es propaga el virus de l'enfadament».