Imatge de l'autovia A-2 aquest 13 de juny de 2018 al seu pas per la Panadella

El Govern demana ampliar a un tercer carril l'A-2 entre Lleida i Cervera

El text també insta el Govern a demanar a Foment que consensuï un pla de modernització, millora de la fluïdesa del trànsit i de la seguretat

La Comissió de Territori del Parlament ha aprovat aquest dimecres una Proposta de resolució del grup de Ciutadans que emplaça el Govern a sol·licitar el Ministeri de Foment perquè, «en la brevetat més gran possible», repari el ferm de l'autovia A-2 entre les demarcacions de Lleida i Barcelona. 

Després de la incorporació de l'esmena dels grups Republicà i de JxCat, el text també insta el Govern a demanar a Foment que consensuï, amb les institucions territorials i els agents socials oportuns, un pla de modernització, millora de la fluïdesa del trànsit i de la seguretat a l'A-2 al seu pas per les comarques de Lleida i que, en el marc d'aquest pla estudiï la viabilitat d'ampliar a un tercer carril el tram d'autovia entre Lleida i Cervera.

Una millora del ferm a l'autovia entre Cervera i Esparreguera

El primer dels punts, per reclamar a Foment una millora del ferm de l'A-2 entre Lleida i Barcelona, s'ha aprovat per unanimitat. Tot i això, alguns dels grups han recordat que el ministeri ja ha dut a terme una millora del ferm a l'autovia entre Cervera i Esparreguera en els darrers mesos.

La segona petició, referent al pla de modernització de l'A-2, reclama també un estudi de la viabilitat d'implementar un tercer carril entre Lleida i Cervera, tot tenint en compte l'alliberament del peatge de l'autopista AP-2 previst per al 2021. Aquest punt ha prosperat -després que Ciutadans hagi acceptat incorporar l'esmena dels grups Republicà i de JxCat-, amb els vots favorables de JxCat, ERC, Cs i PP, i les abstencions del PSC-UA i CATECP.

També et pot interessar...