El Govern descarta el confinament total i admet l'error que es va cometre per Sant Joan

Ho ha explicat la portaveu en funcions de la Generalitat, Meritxell Budó

Gent passejant pels carrers de Barcelona el juliol del 2020
Les regions sanitàries de Barcelona i Lleida van canviar de fase en 24 hores quan d'altres van necessitar setmanes   | Europa Press

El Govern de la Generalitat descarta per ara el confinament domiciliari. La portaveu en funcions, Meritxell Budó, confia que les mesures actuals ja seran «suficients» per doblegar la corba de la Covid-19, i albira una desescalada diferent de la del mes de juny: «No podem fer un altre Sant Joan», ha subratllat durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Budó es refereix a l'accelerada desescalada que es va realitzar amb zones com la regió sanitària de Barcelona o de Lleida, que van canviar de fase en 24 hores quan altres territoris van necessitar setmanes.

Budó ha insistit que el Govern decreta mesures i treballa per pal·liar els efectes de la pandèmia en els teixits econòmic, productiu, social, cultural i sanitari. La consellera ha demanat a la Moncloa que apliqui més mesures, i per exemple suspengui l'execució de desnonaments durant l'estat d'alarma, o en transfereixi a la Generalitat la competència per fer-ho.

Aragonès demana a l'Estat un pla de xoc i una moratòria dels impostos

D'altra banda, el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimarts al govern espanyol un pla de xoc i ajornament i reducció d'impostos per fer front als efectes de la pandèmia, així com la suspensió del pagament dels subministraments o de les hipoteques per als sectors més afectats.

«Demanem al govern de l'Estat que compleixi els seus compromisos, que estigui també al costat de la gent; i que ells, que són un estat, facin el que els toca fer», ha assenyalat Aragonès en un vídeo penjat al seu perfil de Twitter. El vicepresident i conseller d'Economia també ha reivindicat les mesures aprovades aquest dimarts pel Govern.

Concretament, s'ha referit a la deducció autonòmica de l'IRPF per a persones amb uns ingressos anuals d'entre 14.000 i 22.000 euros bruts i més d'un pagador amb l'objectiu d'evitar la «penalització» dels treballadors que aquest any hagin cobrat una part del sou de la seva empresa i una altra de l'Estat procedents d'ERTO o de prestacions d'atur; al nou paquet d'ajudes per a autònoms de 20 milions d'euros; als 50 milions d'euros més destinats a la restauració, centres d'estètica i altres sectors i al decret llei per aturar els desnonaments de les famílies vulnerables en temps de pandèmia.D'altra banda, ha criticat que es «multipliquin» les quotes d'autònoms en ple començament de la segona onada de la pandèmia. Aragonès ha lamentat que la segona onada «està afectant molta gent», no només a nivell personal per als qui han patit la pèrdua de familiars o amics sinó també, ha dit, als qui «han perdut el negoci o les expectatives de vida».


Comentaris

envia el comentari