YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern espanyol dóna 10 anys de vida a l'actual model de Seguretat Social

El secretari d'Estat, Octavio Granado, considera «inviable» el sistema de pensions a llarg termini

Imagen de archivo de Octavio Granado.
Imatge d'arxiu d'Octavio Granado, secretari d'Estat de la Seguretat Social | CatalunyaDiari.cat

No arriben bones notícies de part del govern espanyol Octavio Granado, secretari d'Estat de la Seguretat Social, ha afirmat que l'actual model del sistema d'assegurança social pública no és viable a llarg termini

Granado ha explicat sobre la Seguretat Social que «el sistema es pot arreglar pels pròxims 10, però que després caldrà tornar a pensar-lo». El principal problema amb què es trobarà el sistema públic és l'augment del nombre dels pensionistes. En els pròxims anys, els membres de l'anomenada generació del 'baby boom' començaran a jubilar-se i seran necessaris canvis perquè el model estatal de pensions sigui sostenibles. 

El sistema ha de ser «més flexible» 

L'alt càrrec de l'executiu de Sánchez ha fet aquestes reflexions en la presentació del llibre 'Las pensiones en España' que ha publicat el Consell General d'Economistes. El secretari d'Estat no ha concretat quines mesures s'haurien de prendre en un futur però ha volgut ser una mica més optimista quan ha dit: «Tenint en compte l'esperança de vida el normal és que els treballadors es jubilin més tard». 

Un dels objectius que ha explicat s'ha de marcar el sistema de Seguretat Social espanyol és aconseguir ser «més flexible» els pròxims anys. Segons Octavio Granado, les «petites determinacions» que prenguin els futurs governs seran claus, ja que «el sistema ha viscut a un pas del precipici des del seu origen, aquesta situació tan desesperada exigeix que prenem mesures».  

El govern espanyol ha volgut aportar una possible solució a aquest greu problema. Creuen que la caixa de les pensions no tindria cap dèficit si les cotitzacions dels treballadors espanyols se situessin al voltant del 10% del Producte Interior Brut

Les pensions pujaran amb l'IPC els pròxims dos anys

El secretari d'Estat ha confirmat també en la seva intervenció que les pensions s'incrementaran el mateix percentatge que l'IPC tant l'any 2019 com l'any 2020. El pacte de Toledo va establir una pujada d'un 1,6% pels dos pròxims anys però si l'índex de preus augmenta en un major percentatge, l'executiu compensarà la diferència. 

Granado ha insistit en el fet que «fa falta un indicador permanent a partir de 2020». Segons ell, vincular exclusivament les pensions amb l'IPC «podria arribar a tenir efectes perversos» i que per tant cal buscar nous factors. 


Comentaris

envia el comentari