YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern endureix el to per Nadal: més patrulles i sancions per incomplir les mesures

El conseller d'Interior ha reconegut que l'estratègia «pedagògica» de les intervencions no han sorgit prou efecte en la població

Control de Mossos a Barcelona en les primeres hores de confinament perimetral l'octubre de 2020
El conseller d'Interior ha reconegut que les intervencions realitzades fins avui dia no han sorgit prou efecte en la població | Mossos d'Esquadra

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat més patrulles al carrer i un enduriment de les sancions davant els incompliments de les restriccions anticovid. Després de la reunió del comitè de crisi d'Interior per la covid-19 d'aquest divendres el conseller ha reconegut que fins aquest moment «el caràcter pedagògic de les intervencions no ha tingut l'efectivitat que hauríem volgut».

En concret, pel que fa als agents, ha explicat que alguns efectius que fins ara es dedicaven a temps parcial a aquesta funció hi destinaran tot el dia. «Hem de passar a una fase més contundent en la mesura que hem vist que això no s’acabava de respectar del tot», ha dit.

«Les recomanacions que es feien amb efectes purament pedagògics ara seran molt més a nivell de sancions». En aquest sentit, Sàmper ha explicat que s'han posat prop de 67.000 sancions des de mitjans d'octubre, la meitat mossos i l'altra meitat les policies locals. D'aquestes, 1.027 han estat a establiments del món de la restauració.

Interior no pot arribar arreu perquè «tenim 7,5 milions de persones a Catalunya»

Per seguir treballant en aquesta coordinació entre els cossos policials ha indicat que dilluns a les 8 del matí tindran una reunió amb tots els comandaments de les 216 policies locals de Catalunya.

Malgrat aquesta intensificació de la tasca policial, Sàmper ha reconegut que no poden arribar arreu. «Tenim 7,5 milions de persones a Catalunya i menys de 30.000 efectius entre policies de mossos d’esquadra i policies locals», ha manifestat. «En base a aquests efectius farem tot el que puguem, farem el màxim, ens hi deixarem la pell per poder ajudar al màxim a que es compleixin aquestes mesures», ha reblat.

A la reunió del comitè de crisi d'Interior per la Covid-19 d'aquest divendres s'han reunit el conseller Miquel Sàmper, la directora general de Protecció Civil Isabel Ferrer, el major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, l'assessor del conseller Abel Pié, la secretària general d'Interior Elisabeth Abad, el director general d'administració de la seguretat Jordi Jardí i la subdirectora de coordinació de policies locals Begoña Curto.

El document que descriu el pla operatiu Oris d'acció en el sector de la restauració està datat a 16 de desembre i va entrar en vigor aquest dijous sota el comandament del comissari superior de coordinació territorial, David Boneta.En el comunicat intern que l'acompanya, el major del cos, Josep Lluís Trapero, explica que les accions de vigilància i control «hauran de ser, inicialment, de caràcter informatiu i conscienciador, i cal reservar les accions sancionadores per a casos més greus o de reiterat incompliment i que, de manera intencionada, estiguin posant en risc la salut dels ciutadans».
 

Més patrulles als carrers per a controlar el compliment de les mesures

La vigilància per part dels Mossos la faran d'una banda les patrulles ordinàries de seguretat ciutadana de cada comissaria i de l'altra els agents de les unitats regionals de policia administrativa, més especialitzats en aquest àmbit. De manera general, cada comissaria dedicarà dos dies a la setmana, en concret un laborable i un altre que sigui dissabte, diumenge o festiu, a supervisar el compliment de les restriccions sanitàries.Ho farà una patrulla uniformada de seguretat ciutadana del torn de matí, una de tarda i els dos torns del cap de setmana. A banda, la resta de patrulles també podran intervenir si són requerides o observen algun incompliment a bars i restaurants.El control policial es fixarà principalment en els horaris d'obertura, l'aforament, la distribució de les taules, l'ocupació de les taules, la ventilació, el consum de tabac i altres condicions del servei. Cada comissaria de Mossos es coordinarà amb les policies locals del seu territori per fer més eficient la vigilància.


Comentaris

envia el comentari