El govern espanyol donarà una ajuda als 'Ni-Nis' de 430 euros

L'objectiu d'aquesta ajuda de 430 euros és que els joves 'Ni-Nis' signin un contracte en formació

Joves aprofitant el seu temps lliure
Joves aprofitant el seu temps lliure | Cedida

Fa més o menys una dècada que l'opinió pública va començar a referir-se com a ‘Generació Ni-Ni’ a tots els joves que poden fer-ho ni estudien ni treballen. Anys després aquesta generació encara no ha desaparegut, i ara la intenció del govern central és revertir aquesta situació. Per aquest motiu, al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) s'ha publicat una ajuda juvenil de 430 euros per a tots els membres a la generació ‘Ni-Ni’ que compleixin certs requisits.  

Una ajuda per integrar al mercat laboral als ‘Ni-Nis’

L'ajuda estarà disponible a partir del dissabte 4 d'agost per a tots aquells ‘Ni-Ni’ que, amb una formació bàsica, signin un contracte de pràctiques o de formació. La subvenció que podran sol·licitar els que compleixin aquestes premisses serà de 430 euros. La voluntat del govern amb aquesta prestació és facilitar la inserció laboral d’aquest col·lectiu tan vulnerable econòmicament

A més de complir amb els requisits ja esmentats, qui vulgui accedir a l’ajuda haurà d'estar inscrit al sistema nacional de garantia juvenil, a través del seu portal d’internet.

Una mesura que compta amb el suport de la Unió Europea

La notícia ha estat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) dins dels últims pressupostos generals. La despesa, que serà d’aproximadament uns 500 milions d’euros, compta amb tot el suport de les institucions europees. 

Els beneficiaris d’aquesta motivadora ajuda salarial són tots aquells que no hagin cursat uns estudis de batxillerat, de tècnic de grau mitjà o superior i que no disposin de certificats de professionalitat de nivell 2 o 3.

Tots aquells que compleixin amb aquestes prescripcions estan obligats a signar un contracte per a la formació o l’aprenentatge que els permeti adquirir unes competències professionals bàsiques per entrar al mercat laboral.

Estudiantes
Estudiants | Cedida

Les limitacions per rebre la subvenció

L'ajuda té  també algunes limitacions, perquè a aquest tipus de subvenció només si pot accedir un sol cop.  A més, aquest suport econòmic quedarà a expenses de la duració del suposat contracte i tindrà una duració màxima de 18 meses que no seran prorrogables. 

També hem pogut saber que serà Brussel·les i no el govern central qui s’encarregui del desemborsament econòmic. Però l'execució de tal programa d'inserció laboral serà dut a terme por les comunitats autònomes per ordre de Madrid.


Comentaris

envia el comentari