YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern central parla per primera vegada sobre ampliar l'estat d'alarma a Espanya

Insisteix que l'objectiu és seguir baixant la incidència

La nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, després d'una reunió del Consell Interterritorial de Salut
El govern central parla per primera vegada sobre ampliar d'estat d'alarma a Espanya | Europa Press

El govern d'Espanya va declarar el segon estat d'alarma en tota la nació durant aquesta pandèmia, el tercer després del declarat solament a Madrid, el passat 25 d'octubre. Des de llavors han passat més de 4 mesos on es va aconseguir revertir la segona onada just abans de Nadal, però que aquestes vacances i la relaxació de mesures van acabar generant una tercera onada més dura i de la qual encara ens estem recuperant.

Des que va ser aprovat, el govern va insistir que la voluntat era que aquest durés fins a la data límit marcada, el pròxim 9 de maig. Això després d'aconseguir un fet inaudit al novembre, una pròrroga de 6 mesos en el Congrés. És cert, però, que un dels compromisos de Pedro Sánchez va ser que hi hauria una revisió al març, un fet que, veient una de les seves declaracions en el Congrés, no es produirà.

La realitat és que ara mateix, i a l'espera del que pugui provocar la Setmana Santa en la situació epidemiològica, no és clar que ni tan sols es compleixin els seus plans inicials. I és que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, no descartava aquest divendres que l'estat d'alarma es pot prorrogar més enllà de la seva actual data límit el pròxim 9 de maig.

Això sí, la titular de Sanitat insistia que ara mateix «l'objectiu» actual del seu departament és que la incidència acumulada baixi fins als 50 casos per 100.000 habitants. En declaracions fetes en una entrevista a 'RNE', deia sobre una pròrroga de l'estat d'alarma que «hem de veure-ho, ara en el que estem immersos és a baixar la incidència», ha respost la ministra després de ser preguntada per la pròrroga de l'estat d'alarma. Reiterava que aconseguits els 50 casos, s'ha de buscar aconseguir un «escenari de normalitat», situat en 25.

I posava tot el pes per a aconseguir aquesta meta en el «comportament exemplar de la ciutadania» per a aconseguir frenar el coronavirus. Darias assenyalava que «el camí no és mirar cap endarrere», sinó que tant la classe política com la ciutadania han d'«aprendre del viscut».

Evita entrar en polèmiques amb Madrid

D'altra banda, no ha volgut entrar a valorar les últimes polèmiques amb la Comunitat de Madrid i la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, sobre les restriccions per Setmana Santa. Afirmava que «no es pararà en qui vulgui enfrontar», sinó que estarà «amb qui vulgui avançar»

Sobre aquest pla comú, continuava dient que és «un gran acord» i li tornava a recordar a Ayuso que el seu compliment és «obligat». Ha tornat a demanar l'ajuda als espanyols, reclamant que es quedin en la seva comunitat i contribueixin a doblegar la corba.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari