El govern espanyol aprova un decret per suprimir les proves d'avaluació de final de primària i secundària

També permet la contractació de docents sense el màster perquè les autonomies puguin reforçar plantilles

Interior de l'aula de 4t a l'Institut-escola de Navàs en una de les sessions de comiat. 18 de juny de 2020
Les autonomies podran contractar docents sense el màster en educació en cas de necessitat. | Catalunya Diari

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un decret llei amb diferents mesures en l'àmbit educatiu, com ara la supressió de les proves d'avaluació de final de primària i secundària, amb l'argument que hi ha altres fonts d'informació sobre el rendiment educatiu de l'alumnat.

El decret adapta els criteris d'avaluació, promoció i titulació a primària, secundària i batxillerat perquè les administracions educatives puguin autoritzar la seva modificació i així adequar-los millor a la situació provocada per la pandèmia. Els equips docents valoraran de manera col·legiada i global si s'han aconseguit els objectius de cada etapa.

Contractació de docents que no hagin cursat el màster específic

Aquest decret també permet, de manera excepcional i temporal, contractar docents que no hagin cursat el màster específic i així poder reforçar les plantilles en temps de pandèmia, tal com havia anunciat la ministra d'Educació, Isabel Celaá. En aquest sentit, el Departament d'Educació ja va apuntar que només contractarà professors sense el màster com a última opció i sempre que hi estiguin matriculats.

Pel que fa a la incorporació de nous docents, el decret permet que les administracions puguin nomenar funcionaris interins per a places addicionals de docents derivades de les mesures adoptades per la pandèmia a secundària, FP, música, arts escèniques, plàstiques, disseny i escoles oficials d'idiomes. Sempre tindran prioritat els professors amb màster. Aquestes noves places s'amortitzaran quan es deixin d'aplicar les mesures de seguretat. Per accedir posteriorment a la funció pública, aquests docents hauran de tenir el màster.

Reducció en la durada dels mòduls de formació en centres de treball de l'FP

En matèria de Formació Professional, es permet la reducció de la durada dels mòduls de formació en centres de treball, respectant sempre el mínim d'hores establertes per la llei. En el grau superior, aquest mòdul es podrà integrar en el mòdul de projecte, i en la formació bàsica i de grau mitjà, es podrà crear un mòdul de projecte per aquesta finalitat.

A més, serà possible substituir l'estança en empreses per una proposta d'activitats associades a l'entorn laboral quan no hi hagi una altra alternativa.


Comentaris

envia el comentari