El govern espanyol no descarta congelar els sous dels funcionaris al 2021

Calviño recorda que els treballadors públics havien guanyat poder adquisitiu l’últim any

Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez
El govern espanyol estudia congelar els sous dels funcionaris.  | CatalunyaDiari

La ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha donat a entendre aquest dijous en una entrevista a la COPE que el seu executiu no descarta a hores d’ara congelar el sou dels funcionaris el 2021. Ha recordat que en els últims anys els funcionaris havien guanyat poder adquisitiu, i per tant caldrà «tenir en compte» aquest element en la preparació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2021. Segons Calviño, el fet que la inflació es mantingui prop de zero no els restaria poder adquisitiu.

En aquest marc, Calviño ha admès que l’Estat haurà d’emetre aquest any 100.000 MEUR més de deute públic per pagar la factura del covid-19, però haurà d'equilibrar els comptes «a mitjà termini».

«Estem muntant l’arquitectura dels pressupostos i les decisions s’adoptaran tenint en compte multiplicitat de factors», ha afirmat la ministra. «Estem en la primera fase d’elaboració dels pressupostos i hem d’encaixar moltes qüestions», ha anunciat Calviño.

Reconeixement del PP a policies i funcionaris de presons

Paral·lelament, el PP defensarà avui dijous en la Comissió d'Interior del Congrés una proposició no de llei presentada en ple estat d'alarma que advoca perquè el govern condecori als agents de Policia i Guàrdia Civil i als funcionaris de Presons que hagin resultat malalts o morts en la seva lluita contra el coronavirus, en reconeixement a la seva labor en primera línia contra la pandèmia.

Concretament, la iniciativa proposa que el ministeri de l'Interior atorgui la Creu amb distintiu vermell per als efectius de la Guàrdia Civil i Policia Nacional morts per Covid, i la Medalla d'Or al Mèrit Penitenciari als funcionaris de presons.

Així mateix, insta a concedir la Creu amb distintiu blanc als guàrdies civils i policies malalts pel virus en acte de servei i la Medalla de Bronze al Mèrit Penitenciari als funcionaris de presons afectats. A més, el text dels 'populars' exigeix que es reconeguin com a morts en acte de servei a tots els guàrdies civils, policies nacionals i funcionaris de presons morts per Covid, agilitant així tots els complements o prestacions que corresponguin a les seves famílies.

Finalment, el primer partit de l'oposició planteja que s'aprovi per a tots ells un pagament de la retribució bruta del salari, sense pagar impostos, mentre duri l'emergència del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari