Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Fernando Simón amb un paper i un bolígraf a la mà durant una roda de premsa

El govern espanyol surt en defensa de la gestió de Simón al capdavant de la pandèmia

Els col·legis de metges han demanat el seu «cessament immediat»

El govern espanyol surt en defensa de la tasca del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, després que aquest dissabte l'Assemblea del Consell General de Col·legi de Metges demanés el seu «cessament immediat». Han estat el ministre de Transports i secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, els encarregats de trencar una llançar a favor de Simón i la seva gestió al capdavant de la crisi de la Covid-19.

«Ha assumit una gran responsabilitat, ha encaixat campanyes molt hostils i això no ha minat el seu compromís. És impressionant. Qualsevol altre no haguera aguantat», ha afirmat Ábalos en una entrevista al diari 'El País'. «El senyor Simón és un ésser humà, no gaudeix d'infal·libilitat», ha justificat el ministre. D'altra banda, Margarita Robles, en declaracions a 'La Sexta' aquest dissabte va assenyalar: «Vaig conviure molt a prop amb Simón, ens reuníem cada dia. És una persona absolutament dedicada, entregada».

No obstant això, la ministra va destacar que els metges i sanitaris tenen «tot» el seu reconeixement, per aquest motiu no ha volgut entrar a valorar la seva petició. «No tinc paraules per agrair tot el treball dels sanitaris. Simón està treballant durament», va precisar. També ha apuntat que si s'ha de fer públic o no els noms del comitè d'experts corresponent al Ministeri de Sanitat afirmant que a les reunions a Moncloa on es prenien «decisions importants, estaven també aquests experts donant la seva opinió».

«Tinc una confiança total en aquesta matèria i en Illa, ha estat en reunions on hi havia experts que ens van ajudar, jo he estat parlant amb experts en aquestes reunions», va defensar la ministra de Defensa del govern espanyol, Margarita Robles, a la televisió.

Els metges, en desacord amb les paraules de Simón

En la petició que es va aprovar aquest dissabte a través de l'Assemblea del Consell General de Col·legis de Metges (CGCOM), els metges demanaven el «cessament immediat» de Simón després que aquest suggerís que els facultatius es contagien fora del seu lloc de treball. Reclamaven la seva destitució «per la seva incapacitat manifesta i perllongada al llarg de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19».

Davant aquestes paraules de Simón, els metges es mostren en desacord amb «afirmacions com que s'estaven realitzant totes les proves diagnòstiques als contactes estrets de sanitaris infectats en els equips assistencials en etapes amb una gran incidència de contagis de professionals, la posada en marxa de guies de reincorporació al treball sense garanties per tal al professional ni per al ciutadà». 

El Col·legi de Metges de Catalunya es desmarca

Tot i que l'Assemblea del Consell General de Col·legis de Metges representa els 52 col·legis d'arreu de l'Estat, el de Catalunya ha matisat la petició i no secunda la demanda. El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, va fer públic aquest dissabte a la tarda que el CCMC no secunda la petició de cessament de Fernando Simón.

Encara que els col·legis catalans formen part de l'òrgan que agrupa aquests 52 col·legis esmentats anteriorment, Padrós ha informat que el de Catalunya no secunda la demanda col·lectiva. En una piulada al seu perfil de Twitter, Padrós assegura que ho fa per raons de «forma» i de «fons». Per una banda, el metge assegura que la crítica legítima no justifica una petició de cessament «ara». I per una altra, assegura que la decisió no formava part de l'ordre del dia de divendres, quan l'assemblea del GCOM ho va aprovar, tot i que la seva «transcendència» ho feia «exigible».