YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern espanyol descarta prohibir els vols amb el Brasil i Sud-àfrica

Salvador Illa assegura que de moment no es limitaran els viatges a aquests països, on han sorgit noves soques del coronavirus

El ministre Salvador Illa col·locant-se la mascareta amb les banderes de la Unió Europea i Espanya darrere
El ministre Salvador Illa ha descartat, de moment, limitar les connexions aèries amb el Brasil i Sud-àfrica. | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha descartat aquest dilluns suspendre les connexions aèries amb Sud-àfrica i el Brasil —ni tampoc amb Portugal— després de la detecció de noves soques de coronavirus en aquests països d'Àfrica i Amèrica Llatina, encara que ha garantit que continuaran estudiant la seva evolució i que incrementaran les mesures de protecció, si fos necessari.

Així ho ha assegurat Illa en una entrevista en La Sexta, recollida per Europa Press, després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, hagi demanat tancar l'espai aeri espanyol a vols procedents del Brasil i Sud-àfrica, després de criticar que el govern ja «va actuar tard quan va decidir tancar els vols amb el Regne Unit» després de detectar-se en aquest país una nova variant del virus.

Illa recorda que ja s'exigeix una PCR negativa per entrar a Espanya

En aquest sentit, Salvador Illa ha recordat que, abans d'entrar a Espanya, els ciutadans procedents d'aquests països ja tenen l'obligació de presentar una PCR negativa realitzada en les últimes 72 hores, una mesura que «ja fa dies que està en vigor». «A partir d'aquí, anirem veient també quines mesures prenen els nostres socis europeus i en funció d'això, si fa falta incrementar mesures de protecció respecte a aquestes variants, ho farem», ha garantit el ministre de Sanitat.

Sobre la qüestió, ha recalcat que «ara com ara» no tenen pensat suspendre vols amb Portugal, el Brasil o altres països de Llatinoamèrica, com han fet ja alguns països com el Regne Unit i Itàlia.

El Regne Unit i Itàlia decreten restriccions en les connexions amb el Brasil

El govern britànic va prohibir el passat dijous els vols procedents de Portugal i de 14 països de Sud-amèrica per evitar l'arribada de la nova soca descoberta al Brasil. Entre els països afectats hi ha Argentina, Xile, Colòmbia, Equador, Guaiana Francesa, Panamà, Paraguai, Perú, Surinam, Uruguai i Veneçuela, així com Cap Verd pels seus vincles amb el país brasiler. 

A la mesura del Regne Unit, es va sumar aquest diumenge Itàlia que va suspendre tots els vols amb el Brasil, alhora que ha vetat l'arribada de tots aquells que hagin transitat pel país sud-americà en els darrers 15 dies.


Comentaris

envia el comentari