El president espanyol Pedro Sánchez amb una bandera nacional i una altra de la UE darrere

El govern, a punt de rebre una esperada notícia de la Unió Europea: «A partir del juny»

L'Executiu espera rebre a partir de juny els primers fons europeus del pla de Recuperació

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Nadia Calviño, espera que el govern espanyol comenci a rebre a partir del mes de juny els fons europeus del pla de recuperació, transformació i Resiliència. En una intervenció al fòrum 'Wake Up, Spain', Calviño ha explicat que la Comissió Interministerial creada per als fons abordarà aquest dimarts el pla, i el govern espanyol l'aprovarà al llarg del mes d'abril per remetre'l a la Comissió abans de la data límit del 30 d'abril. 

Calviño ha recordat que està previst que la comissió aprovi el pla al mes de juny «i que des d'aleshores comencin a fluir els recursos europeus».

Calviño ha admès, però, que el Tribunal Constitucional alemany encara ha de donar el vist i plau als fons europeus. Amb tot ha apuntat que és «optimista» i preveu que els diners arribaran a la segona meïtat del 2021 i creixeran al 2022.

Un pla «imprescindible» per a l'Estat

Segons Calviño el Pla de Recuperació és «imprescindible» per a l'Estat perquè prova de resoldre «els desequilibris que acumulem de fa dècades a Espanya» i en concret el «dèficit d'inversió».

«Crec que no ens podem resignar i que tenim una oportunitat d'empènyer la recuperació a curt termini i transformar el teixit productiu», ha dit. En aquest marc, ha explicat que el govern espanyol treballa en el pla des del juny del 2020 en paral·lel a la Comissió Europea.

Un total de 140.000 MEUR d'inversió entre 2021 i 2026 

Seran 140.000 MEUR d'inversió entre 2021 i 2026 i es duran a terme «reformes molt importants» que permetran créixer de forma «intensa i sostinguda».
Poques hores abans el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat a aquest mateix fòrum que el Consell de Ministres aprovarà «d'aquí a pocs dies» el pla de Recuperació que suposarà una inversió de 70.000 MEUR entre 2021 i 2023.

Segons ha avançat el pla recull 212 mesures (110 inversions i 102 reformes). L'objectiu, ha dit, és que produeixi «un impacte immediat sobre la recuperació ja el 2021» i que «arrossegui inversió privada» en àmbits estratègics relacionats amb la innovació.

«Volem crear empreses i ocupació», ha dit. Segons el president espanyol permetrà que el PIB creixi «més de dos punts» anuals, ha dit.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.