La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, durant una intervenció al Congrés dels Diputats

El govern espanyol insisteix en no prorrogar l'estat d'alarma a partir del 9 de maig

La vicepresidenta Carmen Calvo assegura que la gestió de la pandèmia ha d'entrar «en una via d'una certa normalitat»

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha defensat que la legislació sobre pandèmies permet «afrontar ja una situació difícil, però que ha d'entrar en una via d'una certa normalitat», una vegada finalitzi l'estat d'alarma per la Covid-19 el 9 de maig. «La pandèmia ha evolucionat, hem comprat vacunes i s'avança en immunitat. Com podem dir als espanyols el dia 10, doncs, que no ha passat res, que cal seguir amb els tocs de queda i els confinaments?», s'ha preguntat en una entrevista al diari 'El Periódico' aquest dilluns.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, cal recordar que el pròxim 9 de maig acabar l'estat d'alarma i que diverses veus del govern espanyol han manifestat que la seva voluntat és no prorrogar la mesura. Sobre la pandèmia, Calvo també ha assegurat que el PP va veure en la pandèmia una oportunitat per a derrocar el govern, en les seves paraules, i sobre Vox ha lamentat que «s'inventin morts i que els col·loquin al Congrés cada setmana per a fer política», un fet que considera «travessar una línia de decència».

«Ayuso està liderant el PP cap a Vox»

Preguntada per com afectaran la política nacional els resultats de les eleccions madrilenyes del 4-M, la vicepresidenta del govern espanyol ha afirmat que «jo no li dono tanta transcendència a les eleccions de Madrid a escala nacional. Que el PP s'hagi deixat caure literalment en la ultradreta, a la resta d'Espanya no li va gens bé». «Està corrent un risc massa alt quan la senyora Ayuso està liderant el PP cap a Vox. Això és insòlit a Europa. Això és Madrid, no només la Comunitat, és una gran capital del món», ha afegit.

Sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), ha mantingut que «el PP no està calibrant bé, per anar contra aquest govern, la quantitat de coses que estan saltant pels aires». Segons ella, el president del PP, Pablo Casado, es nega a renovar aquest òrgan des de fa dos anys i mig: «El PP acusa els altres de polititzar la justícia, però l'única expressió documentada és d'un membre del seu partit dient que ells controlen al Tribunal Suprem per darrere».