El govern espanyol permet que un terç de les gasolineres canviïn el seu horari durant la desescalada

Prop de 3.300 estacions de servei poden obrir sota la condició de cobrir un mínim de 90 hores setmanals

L'Estat permetrà que gairebé un terç de les gasolineres  espanyoles, concretament un 29%, puguin flexibilitzar els seus horaris  coincidint amb la nova fase de la desescalada. Segons ha anunciat aquest dimarts el Ministeri per la Transició Ecològica, fins a 3.328 estacions de servei podran modificar els seus horaris, sempre que cobreixin un mínim de 90 hores setmanals, repartides en un mínim de 12 hores diàries de dilluns a divendres i de 8 hores els dissabtes.

La normativa  afecta les gasolineres amb un volum de vendes superior a cinc milions de litres l'any, estacions situades en hipermercats, instal·lacions automatitzades, punts per a transportistes, gasolineres que subministren gasos liquats del petroli i gas natural i estacions situades en «entorns estratègics».

Pel que fa a la resta de gasolineres, el govern espanyol manté la normativa que apareix en l'ordre SND/337/2020, que fixa els criteris per garantir el compliment dels serveis essencials  per a la distribució de carburants i combustibles. En aquest sentit, les estacions de servei ubicades en autovies i autopistes hauran de seguir obertes en l'horari previ a la declaració de l'estat d'alarma. En total són 1.069 estacions que representen el 9% del total a l'Estat.

Una gasolinera oberta com a mínim en tots els municipis

Per altra banda, l'executiu central recorda que hi ha d'haver almenys una gasolinera  oberta en tots els municipis que en tinguin una o més. En aquest cas, la normativa fixa un servei de 30 hores a la setmana de dilluns a dissabte amb un mínim de 5 hores diàries. Cal recordar que a causa de l'estat d'alarma, en els darrers mesos hi ha hagut una forta caiguda de la demanda de carburants  i els preus  han descendit a nivells molt baixos.