El govern espanyol es planteja canviar de fus horari

El 93% dels espanyols s'han mostrat a favor d'eliminar el canvi d'horari, a la consulta feta per l'Unió Europea
Imagen de archivo de Josep Borrell.
Imatge d'arxiu de Josep Borrell. | Cedida
 
 

El ministres d'Assumptes Exteriors, Josep Borrell, ha fet unes declaracions aquest divendres 31 d'agost, on manifestava que seria una opció plausible que Espanya tingués «un altre fus horari» més adient a la seva posició geogràfica. 

 

Aquesta afirmació arribava en el mateix dia en què la Comissió Europea (CE) es mostrava disposada a executar els resultats d'una consulta per internet als ciutadans de la UE, on aquests s'han manifestat a favor de suprimir el canvi d'hora estacional. Sobre aquest tema, Isabel Celaá, portaveu del govern espanyol, ha afirmat que l'Estat està «bastant d'acord» amb aquesta mesura, proposada pel president executiu de la Unió Europea, Jean-Claude Juncker.  

 

Una oportunitat per ajustar l'horari a la posició geogràfica

Borell afegia sobre el possible canvi d'hora: «potser Espanya ha d'estar a un altre fus horari. Francament, no ho sé. Donem l'oportunitat al Parlament Europeu de veure si és capaç de trobar un comú denominador entre països que estan en situacions geogràfiques diferents». 

 

La proposta per la supressió del canvi d'hora a l'estiu i l'hivern arriba després que uns 4,6 milions d'europeus dels 28 països membres de la UE participessin en una consulta amb unes xifres rècord de participació. Més del 80% es van mostrar a favor i com va expressar Borrell ara és al Parlament Europeu on «tots els països hauran d'explicar el seu punt de vista i si la mesura afavoreix o no als processos de conciliació familiar, adaptació d'horaris a les hores de llum i consum d'energia».  

 

Imatge d'arxiu d'un rellotge
Imatge d'arxiu d'un rellotge | Cedida

El 93% dels espanyols vol suprimir el canvi d'horari

Pel que fa a Espanya, el 93% dels espanyols van votar a favor de l'eliminació del canvi d'horari bianual que es realitza als països europeus la matinada de l'últim diumenge de març i d'octubre. Amb aquest resultat, Espanya se situa com el tercer membre de la UE amb major suport dels seus ciutadans, després de Finlàndia i Polònia, a aquesta mesura consultada per internet entre els mesos de juliol i agost.   

 

Des de la CE, la seva comissaria de Transport, Violeta Bulc ha afirmat que «milions d'europeus han utilitzat la nostra consulta pública perquè la seva veu sigui escoltada. El missatge és molt clar: el 84% dels participants no vol que els rellotges canviïn mai més. Per això actuarem en concordança i prepararem una proposta legislativa per al Parlament Europeu i el Consell, els quals decidiran conjuntament.» 

 Comentaris

envia el comentari