YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern espanyol, preocupat pel risc de rebrot que suposen les trobades familiars

Molts dels brots actius que hi ha actualment a Espanya s'han originat en aquests tipus de reunions

Salvador Illa i Fernando Simón en la roda de premsa sobre els canvis de fases el 12 de juny de 2020
Les reunions familiars, en el punt de mira del Ministeri de Sanitat. | CatalunyaDiari

El retrobament amb familiars i amics després de tres mesos de restriccions a conseqüència de l'estat d'alarma ha estat una de les activitats més desitjades durant el procés de desescalada que ens ha portat a l'anomenada 'nova normalitat'. Molts espanyols, per no dir pràcticament tots, ja s'han retrobat amb els seus éssers estimats, tot i que, ara, des del Ministeri de Sanitat es veuen aquestes trobades familiars com un perill i les ha posat en el punt de mira.

El responsable del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat que aquests brots que s'han produït en trobades familiars o d'amics són vistos per les autoritats sanitàries amb preocupació. En aquest moment hi ha 51 brots actius, la majoria d'ells a conseqüència d'aquestes reunions, un fet que ha encès les alarmes. A Catalunya, una festa d'amics ha provocat el brot de l'escorxador d'Avinyó, mentre que una barbacoa familiar va provocar un brot a la Vall d'Aran.

Tot i això, l'epidemiòleg ha assegurat que Espanya està en una situació òptima sobre el control de virus, encara que no cal abaixar la guàrdia. En aquest sentit, Simón ha remarcat la importància de controlar els casos importats, ja que el coronavirus segueix sense control en alguns països del món.

El perill que suposen els asimptomàtics

En relació amb les trobades familiars, Fernando Simón ha destacat que el màxim perill és que el 60% dels casos que s'han detectat eren asimptomàtics. En aquest sentit, ha recordat el perill que suposa això si no s'adopten les mesures de seguretat que recomanen les autoritats.

En aquestes situacions, les persones més vulnerables són aquelles que tenen patologies prèvies i tenen una edat avançada, i des del Ministeri de Sanitat s'ha recordat a la ciutadania la importància de complir les mesures higièniques i de seguretat com rentar-se les mans, fer ús de la mascareta i mantenir el distanciament social.

Amb les últimes dades reportades ahir pel Ministeri de Sanitat, Espanya ha diagnosticat fins a la data un total de 250.103 casos positiu i 28.368 morts.


Comentaris

envia el comentari