URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Els 2 dies en què el Govern espanyol creu que poden tornar els enfrontaments a Catalunya

Els dies 4 i 5 de novembre els reis d'Espanya estaran a Barcelona acompanyats de la seva filla Elionor

Imatge de la manifestació d'aquesta tarda a Barcelona
Barcelona viu uns dies de moltes mobilitzacions | Cedida

El govern espanyol sembla estar alerta davant una falsa calma existent aquests dies a Catalunya. Tot i que han seguit les protestes després dels grans aldarulls de fa ja dues setmanes, el cert és que aquestes són molt aïllades i amb poques hores de recorregut.

Això no obstant, des del govern central preveuen que, en els pròxims dies, torni la tensió als carrers de Catalunya i les protestes, fins i tot violentes, podrien protagonitzar de nou la tònica general del país.

 

La visita dels reis i la seva filla Elionor

Un dels primers esdeveniments pels quals s'esperen mobilitzacions és de la visita dels reis d'Espanya a Barcelona. La visita tindrà lloc del 4 al 5 de novembre i se celebra amb motiu de l'entrega dels premis Princesa de Girona. En aquesta ocasió i de forma excepcional, els reis estaran acompanyats per la seva filla gran i hereva al tron, Elionor.

Arran, l'organització juvenil de la CUP, ja ha demanat protestes davant l'arribada dels monarques a la capital catalana. D'altra banda, també es contempla la possibilitat que la jornada de reflexió abans de les eleccions generals del 10-N sigui de tot, menys de reflexió.

Letícia i Felip VI
Els reis visitaran la setmana vinent Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Almenys així ho han demanat des de Tsunami Democràtic, qui ha cridat a la mobilització dels seus seguidors pels dies 9 de novembre, i els posteriors a les eleccions 11, 12 i 13. Cal recordar, a més a més, que el 9-N és un dia marcat en el calendari dels independentistes, ja que és la data amb la qual es va celebrar la primera consulta el 2015.

Reunions del comitè de coordinació de la situació a Catalunya

Davant aquest marc de possibles futurs aldarulls, 'El Mundo' explica que el comitè de coordinació de la situació a Catalunya, que ha comptat en alguna ocasió amb la presència del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha parlat de com abordar aquests dos nous problemes que podrien fer-se realitat de forma imminent.

De moment, se segueixen estudiant els moviments dels convocants i es lluita per evitar talls com el de l'AP-7, ja que preocupa especialment al govern per ser una de les artèries més importants d'entrada i sortida del país.

Mossos d'Esquadra Jonquera
Mossos d'Esquadra Jonquera | Anonymous Catalunya

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari