Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una vianant amb mascareta al passeig de Gràcia de Barcelona durant el primer dia de l'estat d'alarma pel coronavirus, el 16 de març de 2020

El govern de Sánchez anuncia noves restriccions sense interrompre l'AVE i els vols

L'oferta ferroviària s'ha reduït un 20% més

Una vianant amb mascareta al passeig de Gràcia de Barcelona durant el primer dia de l'estat d'alarma pel coronavirus, el 16 de març de 2020
El govern anuncia noves restriccions envers l'estat d'alarma pel coronavirus  | ACN

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha assegurat que «estem pràcticament confinats» i ha anunciat una ordre ministerial que limitarà el moviment encara més. Tanmateix, tant l'AVE com el trànsit aeri dins del territori espanyol continuaran en funcionament; això sí: amb menor assiduïtat que l'establerta d'ençà que es va decretar l'estat d'alarma.

Així mateix, el govern implementa una nova restricció en el transport públic col·lectiu, de manera que l'oferta per a viatjar en trens AVE i Llarga Distància queda reduïda en un 90% respecte a l'habitual. La reducció de l'oferta de trens de Renfe  és superior al descens del 85% fixat inicialment en el decret de l'estat d'alarma, i s'aplica després de constatar que gairebé no es registra moviment de viatgers, i amb la finalitat de preservar la seguretat dels treballadors ferroviaris.

En la mateixa línia, el servei de Rodalia, l'únic transport  que mantenia la seva oferta total, es redueix al 50%, després de constatar que els trens circulen per sota del 15% de la seva capacitat després del continu descens de viatgers registrat en aquesta passada setmana. En aquest cas, l'oferta serà del 85% en les 'hores punta' de la desena de ciutats on Renfe presta aquest servei  amb la finalitat de «salvaguardar la distància recomanada per Sanitat  entre els viatgers».

El govern ajusta a la baixa l'oferta de transports després de constatar que en la primera setmana en estat d'alarma les dades de moviments de viatgers demostren que «la població està pràcticament confinada» i les «restriccions de mobilitat han funcionat».