Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020

El govern espanyol sospesa obrir les escoles al juliol per fer «activitats de reforç»

Estat i comunitats acorden no estendre el curs més enllà del juny

Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020
Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en una imatge d'arxiu. | ACN

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres que el curs escolar acabarà al mes de juny, com habitualment, i no s'allargarà més enllà per recuperar les jornades perdudes fruit del tancament de les escoles. A canvi, el govern espanyol ha plantejat als consellers que les seves administracions organitzin o donin suport a la realització d'activitats de reforçament durant el període estival, això és a partir de juliol.

Aquesta tarda, roda de premsa des de la Moncloa

Segons ha transmès el govern espanyol, seria un reforçament «en formes diverses i combinat amb activitats lúdiques» que poden estar promogudes per altres administracions o organitzacions, i que poden comptar amb voluntaris, però sempre en contacte amb els centres educatius i els docents. L'executiu espanyol clarificarà aquesta proposta a la roda de premsa que la ministra dEducació, Isabel Celaá, oferirà a La Moncloa a partir de dos quarts de set.

El Ministeri busca d'aquesta manera donar resposta a les peticions que li han fet diversos col·lectius, però queda per resoldre quina administració es farà càrrec del cost d'aquests cursos i activitats, i a qui aniran dirigits.

Els sindicats de l'ensenyament públic reclamen reactivar els nomenaments de personal substitut

Al seu torn, els sindicats de l'ensenyament públic han reclamat reactivar els nomenaments de personal substitut. USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, el Sindicat de Professors de Secundària, l'UGT, la CGT i la COS han elaborat un manifest unitari en què consideren que durant el tancament de centres pel coronavirus «encara és més necessari un increment de recursos humans bàsic per fer front al teletreball i pal·liar els efectes del confinament».

Per això, exigeixen al Departament d'Educació «un canvi de rumb» davant la decisió de no fer nomenaments telemàtics durant el tercer trimestre, que asseguren condemna en molts casos professors substituts sense possibilitats a cobrar l'atur a un mínim de cinc mesos sense feina i, per tant, sense sou.