El govern espanyol recupera el subsidi per als aturats de més de 52 anys

L'executiu de Sánchez també aprova un increment de la prestació per fill a famílies pobres i manté els ‘divendres socials’, tot i les crítiques de l’oposició

El nou decret parteix de la premissa de poder ajudar els aturats més grans de 52 anys | Cedida

El president del govern espanyol Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous en un acte a Ávila que el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres dos decrets socials més. Es tracta de la recuperació de l’ajuda als desocupats de llarga durada de més de 52 anys i d’un increment de la prestació per fills a càrrec en famílies amb pocs recursos.

Sánchez manté d’aquesta manera els ‘divendres socials’ on el Consell de Ministres aprova mesures que el PP i Cs han bloquejat a la Mesa del Congrés al llarg dels vuit mesos de mandat socialista, o bé que han quedat aturats fruit de la caiguda dels pressupostos generals de l’Estat per al 2019, que van quedar rebutjats.

Accés a una ajuda mensual de 430€

En concret, l’executiu espanyol rebaixa de 55 a 52 anys l’edat per poder cobrar el subsidi destinat a aturats de llarga durada. El decret també inclou bonificacions als aturats de llarga durada, i mesures per impulsar el control de la jornada laboral i el pagament de les hores extra. A més, segons ha avançat el president, s’aprovarà un increment de les ajudes que reben famílies amb pocs recursos i fills a càrrecs per combatre la pobresa infantil. L’ajuda que reben passarà de 291 euros mensuals a 341, i fins a 588 per a famílies en situacions d’extrema pobresa. 

L'ajuda mensual pot arribar als 430 euros | Cedida

 

L’executiu espanyol ja va aprovar la setmana passada l’ampliació del permís de paternitat, que passarà de 5 a 8 setmanes a partir de l’1 d’abril, amb l’objectiu d’equiparar-lo plenament entre homes i dones al 2021. Tots aquests decrets s’hauran de convalidar a la Diputació Permanent del Congrés en un termini de 30 dies després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Els ‘divendres socials’ han generat crítiques per part de PP i Cs, que han demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que prohibeixi a l’executiu espanyol explicar aquestes mesures a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. De moment la JEC ha acceptat a tràmit la queixa i La Moncloa ha enviat aquest dijous les seves al·legacions on adverteix l’àrbitre electoral que prohibir les rodes de premsa podria ser inconstitucional. 


Comentaris

envia el comentari