Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament.

El Govern valora modificar el toc de queda en dates assenyalades com Nadal

Tanmateix, la discussió es resoldrà la pròxima setmana

La Generalitat va presentar ahir dijous, 19 de novembre, els detalls del pla de la desescalada a Catalunya de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. El pròxim dilluns, 23 de novembre, de fet, marcarà l'inici de la primera fase de la desescalada. El procés, dividit en trams, constarà de 4 fases, cadascuna d'una duració de 15 dies. Aleshores, una de les preocupacions principals de la ciutadania, com era d'esperar, és per ara Nadal.

Tenint en compte les restriccions anunciades i vigents amb l'objectiu d'evitar la propagació de la Covid-19, els sopars i dinars de Nadal estan encara en dubte de ser celebrats. Almenys se sap que la manera habitual de fer-ho no serà possible. Ara bé, en cas que les mesures imposades pel Govern funcionin i es redueixi la taxa de contagis, les festes de Nadal se situarien precisament en la tercera fase de la desescalada, permetent almenys el desplaçament durant els caps de setmana, sense restriccions perimetrals ni municipals.

Possible ajust de restriccions en els dies assenyalats

Tot i que això està per veure, cal assenyalar que el toc de queda sí que serà vigent. Està previst, de fet, que la restricció continuï fins i tot durant la quarta etapa de la desescalada, que se suposa que serà l'última. Tanmateix, com és evident, el vicepresident Pere Aragonès assegura que el Govern haurà de valorar aleshores si es poden modificar de manera puntual en dates assenyalades, com ara Nadal o Cap d'Any.

«La setmana que ve ho debatrem», ha anunciat Aragonès. Pel que fa al nombre màxim de persones que podran reunir-se, paral·lelament, en la tercera fase, en comptes de sis, serà de deu. A més, s'augmentarà l'aforament per a l'esport a l'aire lliure, fins al 70%, el de museus i biblioteques, també fins al 70%, i el dels actes religiosos fins al 50%.