El govern incrementarà la factura de l'aigua amb un cànon ambiental

El nou preu inclouria la creació i el manteniment de les infraestructures, quelcom que augmentaria el preu de l'aigua

Los escapes en el grifo son una fuente importante de gastos en la factura.
El govern proposa augmentar el preu de l'aigua | Cedida

El govern està en plena campanya per intentar reduir el preu de la factura de la llum, però per contra, sembla que ara vol augmentar el valor d'un altre dels serveis bàsics: l'aigua. Segons ha anunciat el director general d'Aigua del Ministeri per la Transició Ecològica, Manuel Menéndez, la comitiva del president Pedro Sánchez actualment està estudiant la possibilitat de «recuperar la inclusió d'un cànon ambiental en l'aigua».

A més, Menéndez ha volgut insistir en la necessitat d'incloure el preu de la creació i del manteniment de les infraestructures, a més dels sistemes mediambientals que administren, ja que actualment tots aquests valors no estan inclosos en el preu final de la factura de l'aigua.               

Una mesura amb un risc polític

La proposta, doncs, pot provocar rebuig entre la població i Manuel Menéndez assegura que n'és conscient. Per això diu haver exigit als Ajuntaments que «evitin la temptació de fer política d'un servei».D'aquesta manera ha considerat que han de saber «separar la part estratègica de planificació de la gestió». El directiu del Ministeri per la Transició Ecològica també ha volgut explicar que «la missió dels ajuntaments» ha de ser la de «vetllar perquè el servei funcioni bé i es compleixin tots els objectius ambientals». És per això que Menéndez ha insistit tant en el fet que la seva funció ha de ser la de «promoure l'estalvi i l'ús correcte de l'aigua».                     
 
Manuel Menéndez, director general de Agua
Manuel Menéndez, director general de Agua | Cedida

Un cànon ambiental a la factura de l'aigua

Un cop Manuel Menéndez ha acabat de presentar la seva exposició sobre la postura del govern davant d'aquest possible i futur increment del preu de la factura de l'aigua, aquest mateix ha explicat: «Volem recuperar la inclusió d'un cànon ambiental en l'aigua».                                         


Comentaris

envia el comentari