IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es duplica la inversió en Salut en l'acord dels pressupostos del 2020

Es destinarà una partida de 908,5 milions d'euros per a Salut i s'augmentarà el personal sanitari amb 1400 professionals més

Aquest dilluns 20 de gener serà un dia clau per al desbloqueig pressupostari de Catalunya, ja que avui es presenta l'acord definitiu per als primers pressupostos no-prorrogables des del 2017. Pel que fa a la inversió en Sanitat, el pacte dels pressupostos arriba fort i amb dues millores molt importants.

El pacte entre el Govern i els comuns planteja un augment notable en la partida destinada a Sanitat i al finançament del sistema públic de salut. En els nous pressupostos es destinarà una dotació de 905,5 milions d'euros a la cartera de Salut, xifra que gairebé duplica l'anterior previsió dels comptes, que era de 532 milions.

 

Els temps d'espera en les operacions de cataractes, pròtesis de genoll i maluc es reduiran a la meitat

A més, el pacte planteja incrementar el personal sanitari en 1.400 professionals, un augment del 7,4% respecte al 2017. També es preveu aprovar un decret que garanteixi l'accés a l'assistència primària en un màxim de 72 hores en pacients amb consultes no ajornables i reduir el temps d'espera de 180 dies a 90 dies per a les intervencions de cataractes, pròtesis de genoll i maluc.

Pel que fa a millores socials, es tindrà en compte la situació social dels pacients i l'equitat territorial per a les operacions. També, segons la comunicació del Govern i els comuns, es reconeixerà «el dret a l'atenció pública a totes les dones embarassades, sense cap mena d'exclusió, pel que fa a l'accés a l'atenció de salut sexual i reproductiva, inclòs l'accés a la interrupció voluntària de l'embaràs».

També et pot interessar...

900 milions d'euros i 1400 professionals més: les millores pressupostàries en Sanitat


Comentaris

envia el comentari